Ikonen Therese Alshammars allvarliga oro efter Sarah Sjöströms nya VM-guldsuccé: ”Det största problemet”

Sarah Sjöström gjorde ny storsuccé i sim-VM.
Men nu avslöjar ikonen Therese Alshammar den stora oron.
– Det är inte kul för någon. Det är det största problemet just nu, säger Alshammar till Expressen.

Sim-VM 2024 i Doha blev en stor svensksuccé. VM-brons för Louise Hansson och VM-silver i lagkappen, men det var så klart simdrottningen Sarah Sjöström som stod för den största succén.

Sjöströms VM-guld

30-åringen vann dubbla VM-guld i 50 meter fjäril och 50 meter frisim. Nu är hon sammanlagt uppe i 20 VM-guld under den otroliga karriären i vattnet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
240218 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her gold and silver medals for women’s 50 meter butterfly, 50 meter freestyle and 4×100 meter relay swimming during day 17 of the World Aquatics Championships 2024 on February 18, 2024 in Doha. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0537

Sjöström är i superform inför sommar-OS i Paris och hyllas nu av ikonen Therese Alshammar, som ska vara simexpert hos Discovery under OS 2024.
– Hon är ett unikum. Hon har fått en gåva och hittar precis sin arena att visa upp den på. Hon har en nästan övermänsklig kapacitet och sättet hon dominerat på i flera år är så häftig, säger Alshammar i en intervju med Expressen
– Hennes tider på VM befäster hennes status som bäst i världen och när det kommer till OS kan man ha förväntan på att hon ska kunna vinna.

Alshammar oroad

Men det kommer att bli betydligt tuffare för både Sjöström och de andra svenskarna i OS än vad det var i VM, märkligt nog. På grund av vad som händer inom simvärlden just nu.
– Det är långt i från alla länder som skickade sina absolut bästa simmare och lag. Dels för att det är februari, att det bara är ett halvår sen senaste VM och det är ett OS-år. Det var flera länder som hade sina uttagningar nu, säger Alshammar till kvällstidningen och förtydligar:
– Så jag tycker att de svenska simmarna ska åka till Paris coola och självsäkra, men utifrån ska förväntansbilden vara lite annorlunda när det adderas betydligt fler landslag och stora simmare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Alshammar, simning
190413 Therese Alshammar i Eurosports studio under dag två av simtävlingen Swim Open den 13 april 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180025

Senaste åren har det kryllat av sim-VM i alla möjliga slags former och Alshammar har tröttnat rejält. Hon vädrar nu sin allvarliga oro för sportens framtid.
– Innan har VM avgjorts betydligt mer sällan, men nu är det tre stycken på tre år… Det är inte kul för någon. Det är simningens största problem just nu, för man förvirrar alla. Om man ska åka till ett VM eller inte, det ska vara en icke-fråga. Alla ska med, menar jag. Jag hoppas att det rättar till sig nu efter OS, säger svenska simlegendaren i intervjun.

Är Sarah Sjöström Sveriges främsta idrottare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sarah Sjöströms starka bekännelse om framtiden – öppnar upp inför sommar-OS: ”Jag hade kunnat sluta”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev