Frida Wallberg akut till sjukhus: ”Stora smärtor och mår jättedåligt”

Frida Wallberg har förts akut till sjukhus.
Den förre proffsboxaren drabbades kramper och skakningar tidigare i veckan.
– Jag har stora smärtor och mår jättedåligt, säger hon till SportExpressen.

2013 knockades Frida Wallberg så allvarligt i en boxningsmatch att hon drabbades av en hjärnblödning. Då svävade svenska boxaren mellan liv och död.

Wallberg svimmade

Fajten om WBC-titeln mot Diana Prazak 2013 blev även Wallbergs sista boxningsmatch. Sedan dess har hon fått börja om helt från början och lära sig gå, äta och prata.

Frida Wallberg
130808 Boxning: 55 dagar efter knockoutförlusten mot Diana Prazak håller Frida Wallberg presskonferens och berättar om sitt nuvarande liv.
Foto: Stefan Jerrevång / BILDBYRÅN

Men hon är fortfarande påverkad av den läskiga knocken. I början av 2019 svimmade Wallberg av och blev så okontaktbar att hon fick hämtas med ambulans för vidare behandling.

Akut till sjukhuset

I tisdags drabbades Wallberg av ännu ett bakslag efter hjärnblödningen 2013. SportExpressen rapporterar att 36-åringen drabbades av svåra skakningar, kramper samt hjärtklappning och spyattacker hemma i föräldrahemmet i Åtvidaberg.

Hon fördes då akut till Universitetssjukhuset i Linköping. Där fick hon genomgå en rad olika prover och magnetröntgades.
– Jag blev rädd när det hände. Att jag får attacker med svår huvudvärk är jag van vid men det här var annorlunda. Jag skakade i hela kroppen och hade hög puls och hjärtklappning som var oerhört obehaglig, säger hon till SportExpressen.
– Det är tufft att få de här återfallen och attackerna. Jag undrar om de någonsin kommer få ett slut.
Wallberg är fortfarande kvar på sjukhuset i Linköping för vidare behandling.

Dela artikeln för att stötta Frida Wallberg!

LÄS MER: Sarah Sjöströms jättesuccé i natt – efter otäcka kollapsen

KLART! Pia Sundhage får drömjobbet – tar över Brasiliens landslag: ”Det går inte att säga nej”

Exit mobile version