Sarah Sjöströms jättesuccé i natt – efter otäcka kollapsen och bara en timmes(!) sömn

.

Efter VM-bronset i går kollapsade Sarah Sjöström.
Sedan sov hon bara en timme – men lyckades ändå samla kraft för att vara näst snabbast i försöken på 100 meter fritt i natt.
– Man behöver inte så mycket sömn när man är i bra form, säger hon till SVT Sport.

Det blev rejäl dramatik i går, onsdag, när Sarah Sjöström gick i mål som bronsmedaljör på 200 meter fritt. Men direkt efter målgången kollapsade vid sidan av bassängen.

Blev mjölksyreförgiftad

Svensken fick behandling med syrgas och kunde sedan vara uppe på benen igen. ”Mjöksyreförgiftning”, kallade landslagsläkaren René Tour det för och var inte alls särskilt orolig.

Sarah Sjöström, sim-VM
190724 Sarah Sjöström of Sweden poses with her bronze medal after the final of women’s 200 meter freestyle swimming during the FINA World Championships on July 24, 2019 in Gwangju.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87999

Sedan sov Sjöström bara en timme(!) i natt innan det var dags för nästa lopp. Då klev hon ut och briljerade igen.

Sjöströms nya jättesuccé

Under försöken till 100 meter fritt gick Sjöström i mål på 53,11 och var näst snabbast av alla. Bara regerande OS-vinnaren Simone Manuel var snabbare än svenskan under försöken i natt.

Sarah Sjöström, sim-VM
190724 Sarah Sjöström of Sweden celebrates after finishing third in the final of women’s 200 meter freestyle swimming during the FINA World Championships on July 24, 2019 in Gwangju.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87999

Nu senare i eftermiddag är det dags för semifinal.
– Jag sov nog bara en timme i natt tror jag men man behöver inte så mycket sömn när man är i bra form men det är skönt att vara vidare till semi nu, det är det som är målet, säger Sjöström till SVT Sport.
– Jag behöver bara simma som på morgonen, förmodligen kommer det kännas lite lättare redan i eftermiddag så det är bara att göra som jag brukar.

Svenskan Michelle Coleman är också vidare till semifinalen på 100 meter fritt.
– Jag var lite nervös när jag vart femma i mitt heat men det handlar bara om att ta sig vidare. Det är klart att det hade varit skönt med 53 men det känns som att det finns mycket att jobba på ikväll, säger Coleman till SVT Sport.

LÄS MER: Oroliga bilderna på Sarah Sjöström – kollapsade efter VM-bronset

Läkarens första ord efter Sarah Sjöströms otäcka kollaps: ”Hon blev mjölksyreförgiftad”