KLART! Pia Sundhage får drömjobbet – tar över Brasiliens landslag: "Det går inte att säga nej"

KLART! Pia Sundhage får drömjobbet – tar över Brasiliens landslag: ”Det går inte att säga nej”

.

Nu är det helt officiellt!
Pia Sundhage har fått drömjobbet och är ny förbundskapten i Brasilien.
– Det går inte att tacka nej till en sådan möjlighet, säger hon till svenskfotboll.se.

Pia Sundhage är en av Sveriges mest ikoniska fotbollsspelare på damsidan och den mest framgångsrika tränaren. Nu har 57-åringen landat drömjobbet.

Sundhage klar för Brasilien

Efter mycket rykten och spekulationer står det nu klart att Sundhage är Brasiliens nya förbundskapten på damsidan.
– Jag är jätteglad för den här möjligheten. Brasilien är ett fantastiskt fotbollsland, fullt av talangfulla spelare som jag ser fram emot att lära känna och jobba tillsammans med. Landslaget är inne i en spännande fas just nu – man behöver, åtminstone till viss del, generationsväxla, samtidigt som man har kvalificerat sig till OS nästa år, säger hon till svenskfotboll.se.

Pia Sundhage, landslaget
160803 Sveriges förbundskapten Pia Sundhage under fotbollsmatchen mellan Sverige och Sydafrika den 3 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91419

Brasilien sparkade sin förbundskapten Vadão efter den svaga insatsen i fotbolls-VM i början av sommaren. Och har sedan dess pekat ut Sundhage som allra högst upp på önskelistan.

”Det känns vemodigt”

Tidigare i dag rapporterade brasilianska tidningen Globo Esporte att Sundhage även vara överens med brasilianska fotbollsförbundet. Därmed lämnar svenskan sin roll som förbundskapten för Sveriges F16-landslag.
– Det känns vemodigt förstås, jag har trivts otroligt bra med F16-landslaget. Men den här möjligheten var helt enkelt för inspirerande och intressant för att kunna motstå, säger Sundhage.

Pia Sundhage, landslaget
160802 Förbundskapten Pia Sundhage under en träning med det svenska damlandslaget i fotboll den 2 augusti 2016 inför OS i Rio de Janeiro.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91417

Från svenskt håll vill man bara glädjas åt att Sundhage får den här otroliga chansen.
– Det är självklart tråkigt att tappa Pia men vi har full förståelse för att hon vill ta det här uppdraget – vi önskar henne stort lycka till. Vi är tacksamma över allt Pia bidragit med till svensk fotboll, och säkerligen kommer att fortsätta att bidra med – även om hon nu lämnar oss några år framåt, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand i pressmeddelandet.

Pia Sundhage tar över Brasiliens damlandslag – stort lycka till på ditt nya äventyr och tack för ett fantastiskt arbete inom svensk fotboll! 🇸🇪🇸🇪

Posted by Svensk fotboll on Thursday, July 25, 2019

LÄS MER: Här är Chippens nya, oväntade klubb – är det här årets värvning i svensk fotboll?

Domen mot Zlatan Ibrahimovic – efter spräckta skallen i LA-derbyt: Så straffas han!