Här är ”Chippens” nya, oväntade klubb – är det här årets värvning i svensk fotboll?

.

Man kan lugnt säga att Ämterviks FF i division 5 har gjort en prestigevärvning.
I dag blev senaste nyförvärvet klart.
Han heter Christian Wilhelmsson, kallas för ”Chippen” och har gjort 79 landskamper.

Han har spelat i Champions League, Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 och MLS. Men nu är det alltså dags att spela i division 5 för Christian ”Chippen” Wilhelmsson.

De har värvat Chippen

Lilla Ämterviks FF kunde i dag presentera en av årets största värvningar inom svensk fotboll när man offentliggjorde sitt nyförvärv ”Chippen”. Inte dåligt för en division 5-klubb att få in en 39-årig före detta A-landslagsspelare med hela 70 landskamper.

Christian Wilhelmsson, Chippen
140119 Christian Wilhelmsson gjorde ett besök under Sveriges träning på januariturnén den 19 januari 2014 i Abu Dhabi.
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN / kod ME / 82632

Chippens fru Oksana Wilhelmsson kommer från trakten och har även spelat själv i Ämterviks FF. Nu är det dags för maken att göra bygden stolt.
”Familjen Wilhelmsson bor normalt i Dubai men tillbringar en del av sommaren i Västra Ämtervik precis som så många andra somrar och nu var det ett passande läge att spela fotboll för ÄFF. Christian har deltagit fullt ut i träning sedan omstarten och kommer att finnas tillgänglig under juli och augusti månad vilket vi tackar för och ser fram mot en intressant tid tillsammans på och utanför planen”, skriver klubben på sin Instagramsida.

Då gör Chippen debut

Christian Wilhelmsson har tränat ett tag med ÄFF och väntas göra debut redan nu på lördag. Då är det klubbens första hemmamatch sedan sommaruppehållet och med Chippen i matchtruppen lär det nog bli rejäl publikfest i Ämtervik.

Senast Chippen spelade på hög nivå var i Mjällby 2015. Dessförinnan kan vi rada upp klubbar som Baniyas, Los Angeles Galaxy, Ah-Ahli, Deportivo La Coruna, Bolton, Roma, Nantes, Anderlecht och Stabaek på hans CV.

View this post on Instagram

Ämterviks FF presenterar ett fint nyförvärv inför höstens matcher i division 5 västra. Från den 23 juli är Christian Wilhelmsson spelklar för ÄFF och kan därmed debutera på lördag när Hertzöga BK 2 gästar Lövviksvallen i omstarten av femman. Christian ”Chippen” Wilhelmsson är som alla vet en minst sagt meriterad fotbollsspelare. Christian har varit professionell fotbollsspelare i elva länder och spelat 79 landskamper för Sverige. Christian deltog i fyra internationella mästerskapsslutspel för Sverige, EM 2004, 2008 och 2012 samt VM 2006. Christian inledde sin karriär som professionell seniorspelare i Mjällby AIF och där avslutade han också densamma hösten 2015. Klubben där det riktiga internationella genombrottet kom för Christian var belgiska RSC Anderlecht där han blev ligamästare två gånger och under åren i Belgien fick han också sitt genombrott i svenska landslaget. Att ha representerat italienska AS Roma, spanska RC Deportivo de La Coruña samt amerikanska Los Angeles Galaxy får också anses vara fina meriter i en fotbollskarriär. Efter att Christians fru Oksana sedan tidigare representerat ÄFF i matchspel och att deras barn deltagit i vår föreningsverksamhet är det så nu alltså dags för Christian att i vårt röda matchställ beträda Lövviksvallen. Familjen Wilhelmsson bor normalt i Dubai men tillbringar en del av sommaren i Västra Ämtervik precis som så många andra somrar och nu var det ett passande läge att spela fotboll för ÄFF. Christian har deltagit fullt ut i träning sedan omstarten och kommer att finnas tillgänglig under juli och augusti månad vilket vi tackar för och ser fram mot en intressant tid tillsammans på och utanför planen.

A post shared by Ämterviks FF (@amterviks_ff) on

LÄS MER: När ”Chippen” fick galna bonusen av prinsen: ”Trodde inte det var på riktigt…”

När Chippen kraschade tv-intervjun och åkte på klockrena kängan