När ”Chippen” fick galna bonusen av prinsen: ”Trodde inte det var på riktigt”

.

Efter en match med saudiska Al-Hilal hittade Christian Wilhelmsson ett kuvert i innerfickan.
Där i låg 300 000 kronor.
– Sedan klappade han (prinsen) mig på axeln och sa ”så här vill jag att du ska fortsätta spela”, säger Wilhelmsson till Sportbibeln.

Christian Wilhelmsson, 39, har upplevt mer än de flesta. Han har spelat fotboll i flera av de bästa ligorna i Europa, däribland England, Spanien, Frankrike samt Italien och han har även spelat i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten – och särskilt i de två sistnämnda länderna fick Wilhelmsson vara med om del udda grejer.

När Chippen spelade i Förenade Arabemiraten 2013 hälsade TV4:s reporter Patrick Ekwall på hemma hos Wilhelmsson och då berättade den förre landslagsmittfältaren om när han fick 300 000 kronor i ett kuvert efter en match i Saudiarabien med Al-Hilal.

Chippen blev chockad

För Sportbibeln berättade han, i en intervju gjord häromåret, om händelsen.
– Jag tyckte det gick okej till en början. Men det var svårt med omställning, det var jättevarmt. Efter att vi hade spelat några matcher gick det jättebra för mig. En gång satt det ett kuvert med en jäkla massa pengar i innerfickan när jag kom in omklädningsrummet. Sedan klappade han mig på axeln och sa ”så här vill jag att du ska fortsätta spela”, säger Wilhelmsson.

Vem gjorde det?
– Prinsen för klubben.
Hände det ofta?
– Det hände någon gång till, om man vunnit någon turnering eller så.
Var det individuella bonusar eller lagvis?
– Det var individuellt.
Hur tänkte du när du fick kuvertet?
– Jag blev chockad. Jag hade inte varit där så länge, men man hade hört storys, men man tänkte att det inte är på riktigt. Men det visade det sig att det var, säger ”Chippen”.

LÄS MER: Chippens drömelva är den mäktigaste vi har sett.