Den gången Peter Forsberg hade total lekstuga med Gunde Svan – som bara skrek rakt ut i frustration: ”NEJ!”

Peter Forsberg har alltid varit omöjlig att ta pucken ifrån.
Särskilt om inte är inte ett hockeyproffs…

Peter Forsberg hade många på sin lyra som hockeyspelare. Han hade vinnarskalle nog att gå hur långt som helst, och hade dessutom både målfarlighet och spelsinne att alltid vara på rätt ställe. NHL-karriären var fullständigt magisk, trots att hämmades mycket av skador.

Bra på allt

Men Foppas kanske främsta styrka var hans förmåga att aldrig bli av med pucken. Han var stark som en oxe och kunde hålla undan vem som helst, och var dessutom skicklig nog att skicka upp vem som helst på läktaren. I sina bästa stunder var han världens kanske bästa spelare, och inte ens tidernas bästa backar kunde göra något åt honom.

Foto: TV4/Facebook

Förstå då hur svårt det faktiskt var, och är, att stoppa honom om man inte spelat hockey på absoluta toppennivå. I det klassiska programmet ”I huvudet på Gunde Svan” så träffade skidlegendaren Foppa, och fick då några ordentliga lektioner i hockeyspelande. Det mest klassiska klippet är när Foppa drar iväg en enhandsbackhand stenhårt mot mål, framför en chockad Gunde.

LÄS MER: Anders Limpars starka ord om Ingemar Stenmark – avslöjar sanningen om mötet: ”Då kände jag mig obekväm”

Total lekstuga

Men ett snudd på lika imponerande klipp kom vid ett annat tillfälle i programmet, när de bägge legendarerna är i en hockeyhall och lattjar lite. Gunde Svan försöker då ta pucken av Forsberg, men nej, i sanningens namn var han faktiskt aldrig ens nära att göra en brytning. Forsberg håller undan Svan, som inte på något sätt är dålig på att åka skridskor. Det handlar bara om att Forsberg, trots att han då var en bit över 40, är för bra.

Foto: TV4/Facebook

Det går så långt att Gunde Svan inte ser några andra alternativ än att bara skrika ut sin frustration, då han varje gång tror att han är nära att ta pucken, bara blir bortgjord igen. Det här är ett riktigt bra exempel på vilken otrolig trollkarl Peter Forsberg var med pucken. Vilken otrolig legendar!

LÄS MER: Skidikonens helt oväntade hyllning till Zlatan Ibrahimovic och Gunde Svan – som fick Northug att gå i taket: ”Vore dumt att…”