Anders Limpars starka ord om Ingemar Stenmark – avslöjar sanningen om mötet: ”Då kände jag mig obekväm”

Ingemar Stenmark och Anders Limpar möttes i Mästarnas mästare.
Nu avslöjar fotbollsikonen sanningen om hur det egentligen var att stå öga mot öga mot en av Sveriges absolut största.
– Det var nästan så man kände sig obekväm, säger han.

När Ingemar Stenmark åkte så stannade Sverige upp. Det är ett gammalt talessätt som verkligen beskriver precis hur stor Ingemar Stenmark faktiskt var, men lika sann för det. Ingen ville missa när Stenmark for ner för backen, och det var sällan som svenska folket blev besvikna.

Möttes i tv-programmet

Ingemar Stenmark slog rekord efter rekord, vann tävling efter tävling, och revolutionerade hela alpinsporten. När Stenmark avslutade karriären gjorde han det som inte bara den alpina åkningens största, utan kanske Sverige största genom tiderna. Och den epiteten har inte förändrats sedan dess.

Ingemar Stenmark, alpint
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Efter karriären har Ingemar Stenmark synts en hel del i tv. Han gjorde braksuccé i Let’s Dance, men han visade även att de atletiska takterna sitter i när han 2011 vann Mästarnas mästare, i hård konkurrens mot bland andra Anders Limpar.

– Stenmark var min idol när jag var liten. För mig är han det närmaste Gud jag kan komma och han var så oerhört trevlig när kamerorna slocknade på kvällen och vi bara satt och pratade, har fotbollsikonen sagt till Expressen.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks känslosamma bekännelse för Peter Forsberg – och Foppas vackra svar: ”Du ska veta att…”

Avslöjar sanningen

Anders Limpar minns särskilt en berättelse som Stenmark drog, om hur han tilldelades pris när han spelade fotboll som liten grabb, trots att det egentligen inte borde varit möjligt.

– Stenmark var fotbollsmålvakt när han var liten och fick pris som matchens lirare även i en match som hans lag förlorat med 0-12. 

171120 Anders Limpar i sällskap med Lena Lind under Fotbollsgalan den 20 november 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Men Limpar berättar även sanningen om hur det var att egentligen möta Stenmark i tävlingsprogrammet. Stenmark kunde berätta historier och dra skämt när tävlingarna var över – men så fort det var dags att mäta sina krafter så förändrades allt.

– Då drog inte Stenmark några fler skämt. Då var han totalt fokuserad. Det var nästan så man kände sig lite obekväm och sen körde han bara över oss.

LÄS MER: Ingemar Stenmark avslöjar sin oväntade tacksamhet till Björn Borg – efter avgörande livsbeslutet: ”Hade tur”