Därför plockas Mästarnas mästare bort från tv-rutan på grund av Armand Duplantis – SVT avslöjar varför: ”Det är inte bra…”

Många har hyllat årets upplaga av ”Mästarnas mästare”.
Och bänkat sig varje söndagskväll för att se nya avsnitt i SVT.
Men nu kommer beskedet att det inte blir något Mästarnas mästare i helgen – på grund av Armand Duplantis(!).

Ända sedan starten 2008 har SVT-programmet ”Mästarnas mästare” varit en riktig tittarfavorit. Miljontals svenskar har följt våra mest folkkära idrottare som gjort upp i stenhårda utmaningar och kluriga tävlingar efter att den aktiva karriären tagit slut.

Tittarfavorit i SVT

Nya säsongen av hyllade tv-programmet har också pekats ut som den tuffaste någonsin och de fyra första avsnitten har inte gjort någon besviken. Sebastian Larsson och Joel Lundqvist har utvecklat en ”bromance”, Tony Rickardsson har visat sig vara en riktig mysgubbe och konkurrensen i tävlingarna har verkligen varit på högsta nivå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas mästare Bildtext: Johanna Davidsson och Joel Lundqvist. Foto: Janne Danielsson/SVT

Men trots att det finns så många vinnarskallar bland deltagarna så är ändå stämning väldigt god och det märks tydligt att de trivs med varandras sällskap. Söndagskvällarna har verkligen bjudit på riktigt bra tv-underhållning än så länge men den här helgen sker en stor förändring.

Inget nytt avsnitt

För det blir nämligen inget Mästarnas mästare på söndagskvällen. Veckans avsnitt kommer inte att visas i varken SVT eller på SVT Play på grund av en olycklig krock i tv-tablån.

Artikeln fortsätter efter bilden.

231009 Pole vaulter Armand Duplantis of Sweden during a press event arranged by the Swedish Olympic Committee on October 9, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0532

Världens bästa stavhoppare Armand Duplantis tvingar nämligen SVT-programmet till ett oundvikligt uppehåll. När ”Mondo” jagar nytt VM-guld under inomhus-VM så visar tv-kanalen istället stavhoppsfinalen klockan 20.00 på söndag kväll.

SVT avslöjar nu varför det inte blir något nytt avsnitt av Mästarnas mästare den här veckan och varför tv-tittarna får vänta i totalt två veckor på nästa avsnitt.
”Sändningen av Mästarnas Mästare gör ett uppehåll då det blir en krock i tablån med livesändning av friidrotts-VM. Att enbart sända Mästarnas Mästare på Play eller på annan tid känns inte som ett bra alternativ, därför väljer vi att göra ett kort uppehåll”, svarar Clara Mannheimer, SVT:s exekutiva producent för Mästarnas mästare, i ett mejl till Sportbibeln.

Vad tycker du om att Mästarnas mästare ställs in? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tony Rickardsson är helt ostoppbar i Mästarnas mästare – och nu fruktar alla den nya Kungen av Nattduellen

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev