Armand Duplantis helmäktiga utmärkelse efter stora succéåret – men fick se sig besegrad av Lionel Messi(!)

För en gångs skull så kom Armand Duplantis tvåa i en tävling.
”Mondo” har blivit utsedd till världens näst främste manliga idrottare 2022.
Den svenske stavhopparen fick endast se sig besegrad av Lionel Messi.

Det hör inte till vanligheterna att superstjärnan Armand ”Mondo” Duplantis INTE vinner en tävling. Men, tro det eller ej, så har det faktiskt hänt nu. Den svenske stavhopparen har ett succéartat år bakom sig med flera världsrekordhopp samtidigt som han dominerat sporten totalt där det på vägen blivit både EM-guld och VM-guld

”Mondos” succé

Nu har journalistorganisationen AIPS omröstning om vem som är världens främsta idrottsutövare fått ett resultat, där 420 journalister från 113 olika länder har sagt sitt. Och Duplantis totala dominans har inte direkt gått obemärkt förbi.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis fick 9,87 procent av alla röster, och med det kammade den 23-årige svensken hem andraplatsen. ”Mondo” fick dock se sig besegrad av en viss argentinare i form av Lionel Messi.

LÄS MER: Svenska ilskan mot förändringen i Tour de Ski – skarpa kritiken efter sena beskedet: ”Börjar ifrågasätta dem”

Messi överlägsen

Den argentinske fotbollsstjärnan tog hem omröstningen i minst sagt överlägsen stil, där han fick hela 25,45 procent av alla röster. Lionel Messi och hans Argentina vann som bekant fotbolls-VM tidigare under December månad – vilket var Messis första VM-guld i karriären och Argentinas första titel sedan 1986.

Och känslan är att Duplantis nog kan acceptera att komma två med tanke på Messis braksuccé.

Även på damsidan var det en fotbollspelare som vann. Spanska Barcelona-mittfältaren Alexia Putellas tog hem utmärkelsen med 11,96 procent av rösterna. Tvåa blev simmerskan Katie Ledecky.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar stora drömmen efter karriären – med helt okända pojkvännen: ”Det stämmer att…”