Armand Duplantis föräldrar avslöjar hur de träffades – mamman erkänner oväntat: "Jag blev hjärntvättad"

Armand Duplantis föräldrar avslöjar hur de träffades – mamman erkänner oväntat: ”Jag blev hjärntvättad”

Deras son är en av världens bästa friidrottare just nu.
Nu berättar Helena Duplantis och Greg Duplantis om hur allting började.
– Jag tror att jag blev hjärntvättad, erkänner mamma Duplantis i tv-programmet ”Carina Bergfeldt”.

Han är tveklöst en av Sveriges allra mest populära idrottare just nu men också en världsstjärna runt om i andra länder. Armand Duplantis är på toppen av sin karriär just nu och redan vid 23-års ålder har han vunnit allt som går att vinna.

Mondos succé

Framgångssagan om ”Mondo” är verkligen alldeles unik inom sport-Sverige och bakom den stora succén står hans dedikerade föräldrar Helena Duplantis och Greg Duplantis. Mest pappan men även mamman har synts på tävlingar och mästerskap för att hjälpa sonen att nå ännu högre höjder.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220320 Armand Duplantis of Sweden celebrate on the podium with his gold medal in men’s pole vault during day three of the World Athletics Indoor Championships on March 20, 2022 in Belgrade. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0361

Pappa Greg, från USA, är själv gammal stavhoppare och har drillat sonen små barnsben. Medan mamma Helena, från Sverige, sysslade med både friidrott och volleyboll.

LÄS MER: Experten helt chockad av Armand Duplantis uppvisning – bjuder på makalösa hyllningen: ”Ingen tvekan att…”

”Hjärnvättad”

De flesta vet nog om att båda två träffades i USA via friidrotten och bosatte sig i Lafayette, Louisiana, och fick sedan Armand och hans syskon. Men nu berättar paret om hur de egentligen träffades.
– Jag tror det var -86, berättar Helena när båda två gästar SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” på fredagskvällen.
– Det var lite ”opposites attract” med oss, han är totalt… Personligheterna är helt annorlunda. Men jag tror jag blev hjärntvättad. Min mamma och pappa var och hälsade på över julen och jag skulle träna. Och hon sa: ”Den där killen som hoppar stav där borta, han var väl supersöt? Det skulle vara något för dig, va?” Men jag tänkte inte så mycket mer på det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Helena Duplantis, Greg Duplantis, stavhopp
Armand Duplantis föräldrar Helena Duplantis och Greg Duplantis gästar tv-programmet ”Carina Bergfeldt”. FOTO: SVT

Helena skulle sedan springa på Greg ytterligare en gång i samband med friidrottsträning och den här gången blev hon övertalad.
– Sedan var jag i USA med en träningskompis och då sa han till mig: ”Ser du den där lilla killen därborta. Det är helt ofattbart, han berättade för mig att han hoppade 5,50 i stav i high school. Och vet du? Han kör faktiskt en BMW. Och vi är i USA nu så om han bjuder ut dig på dejt så behöver du inte betala. Du borde gå ut med honom!”, säger hon i talkshowen.

LÄS MER: Tittarnas jätteilska mot SVT – märkliga blundern med pappa Greg mitt under rekordhoppet: ”Det var synd…”

Därefter vänder sig programledaren Carina Bergfeldt till Greg Duplantis och frågar vad han föll för hos Helena.
– Vi är väldigt olika. Men hon har blont hår, blåa ögon och långa, vackra ben, säger pappa Duplantis på ett väldigt amerikanskt sätt.

Där och då uppstod kärlek och över 35 år senare har de fött och uppfostrat världens just nu bästa stavhoppare.

Visst gillar man föräldrarna Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!