Experten helt chockad av Armand Duplantis uppvisning – bjuder på makalösa hyllningen: ”Ingen tvekan att…”

Armand Duplantis kickstartade nya säsongen på allra bästa sätt.
Då häpnar svenske stavhoppsprofilen Miro Zalar av ”Mondo”.
– Det är nästan omänskligt det han gör, säger han till Radiosporten.

På torsdagskvällen inledde världens bästa stavhoppare den nya säsongen med pompa och ståt. Armand Duplantis bjöd upp till stor uppvisning i sin egen tävling ”Mondo Classic” och sopade banan med den inbjudna världseliten.

Mondos show

”Mondo” tog hem tävlingen redan vid 6 meter men valde sedan att försöka nå ny världsrekordhöjd. 23-åringen klarade sedan 6,10 som högst men gav det ändå tre försök på nya världsrekordhöjden 6,22 men var aldrig riktigt nära.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230202 Armand Duplantis of Sweden celebrates after clearing 6.10 meters during the pole vault competition Mondo Classic on February 2, 2023 in Uppsala. Photo: Staffan Claesson / BILDBYRÅN / COP 251 / SC0046

Men den här pangstarten visar verkligen vilken nivå Duplantis har satt för den nya säsongen 2023. Experten och svenske stavhoppsprofilen Miro Zalar var mäktigt imponerad av svenske världsstjärnan och bjuder på en makalös hyllning till Duplantis.
– Jag tycker att det är nästan omänskligt det han gör. Det brukar vara jättesvårt att börja tävla, man hittar inte rytmen och rätt känsla med stavarna. Det är mycket som ska stämma. Men att starta så här bra är det ingen tvekan att han gått fram ytterligare trots att han hade en så overklig säsong utomhus förra året, säger han till Radiosporten.
– Jag tycker att han är ännu bättre nu.

LÄS MER: Tittarnas jätteilska mot SVT – märkliga blundern med pappa Greg mitt under rekordhoppet: ”Det var synd…”

”Jag vet det”

Armand Duplantis är också oerhört nöjd med den här säsongsstarten och känner själv att han är i superform för det nya året.
– Jag känner mig jättebra och jag vet att jag är i bra form. Jag är snabb och jag är stark. Jag behöver bara lite bättre känsla med staven för att hoppa över 6,10 och slå nytt världsrekord. Jag vet att jag är jättenära det, säger Mondo till radiokanalen.
– Det är min bästa förstatävling som jag har gjort. Det är ett jättebra tecken och nu tittar vi framåt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230201 Armand Duplantis of Sweden during a press meeting ahead of The Mondo Classic athletics meeting on February 1, 2023 in Uppsala. Photo: Staffan Claesson / BILDBYRÅN / COP 251 / SC0045

Det var en riktig galatillställning i Uppsala under Mondo Classic och stora namn som Ingemar Stenmark, Carolina Klüft och Kjell Isaksson fanns på plats på läktaren. Så lämpligt då att Duplantis bjöd upp till show och gav publiken vad de ville ha, förutom ett världsrekord då.

Vad tycker du om Armand Duplantis säsongsstart? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis konkurrenter ger nu upp – oerhört mäktiga erkännandet till svensken: ”Det går inte att…”