Anja Pärson vinner Mästarnas mästare efter jättedrama – men orättvisa behandlingen av Sebastian Larsson gör en förbannad

Vi säger stort grattis till Anja Pärson!
Hon är återigen bäst när det gäller och vinner Mästarnas mästare.
Men vi lider med Sebastian Larsson efter den orättvisa behandlingen.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Vilken otrolig dramatik vi fick uppleva i Mästarnas mästare-finalen på söndagskvällen. Den sextonde säsongen av SVT:s hyllade tv-program har tagits till en helt ny nivå i år med underhållning i världsklass.

Anja vinner allt

Årets upplaga av Mästarnas mästare har både varit stenhård och oerhört jämn – och till slut så vann den starkaste av dem alla. Efter en riktig nervpärs till final så fick Anja Pärson lyfta vinnarpokalen inför ögonen på en bedrövad Sebastian Larsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Anja Pärson vinner Mästarnas mästare 2024. FOTO: SVT

Hon är så klart en värdig mästare i slutändan men det är ändå anmärkningsvärt att hon inte vunnit en enda individuell tävling inför finalprogrammet, om man bortser från kvaltävlingar. Men när det gällde som allra mest så klev den alpina ikonen fram och var allra bäst.
– Du har ju kämpat och det har inte alltid sett bra ut. Men när det väl är en buckla – då är du där. Anja Pärson, du är Mästarnas mästare!, förkunnar programledaren Micke Leijnegard.
– Jag är förvånad varje gång, när det väl gäller så är jag där. Jag har slagit i underläge varje gång under hela säsongen, svarar en chockad Anja.

Lider med Sebbe

Men klart att man lider med tvåan Larsson som egentligen är en mer värdig vinnare och har varit bättre över hela säsongen. På det sättet som han blir orättvist behandlad i finalen gör en också uppriktigt förbannad som tv-tittare.

”Sebbe” vinner jaktstarten i överlägsen stil efter en ren uppvisning i den näst sista finaltävlingen, men han får ändå ingen fördel i finalduellen för det. Istället blir han bestraffad med Sisyfos sten och en fullständig mardrömsstart när han blir tilldelad en sten som väger 80 kg, jämfört med Anjas betydligt lättare sten på 60 kg.

Det blir löjligt

Vi förstår att SVT vill jämna ut förutsättningarna mellan män och kvinnor men det här blir ju bara löjligt när Pärson är ett fysiskt fenomen och betydligt starkare än Larsson. Det resulterar i ett stort försprång för Anja, som visserligen Sebastian tar igen men nog måste det gått åt rejält med kraft och energi åt de blytunga stenarna.
– Hon är min överkvinna. Jag kunde inte rå på henne, det är inget snack om det, säger han ödmjukt efter att ha fått kapitulera i finalduellen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Larsson, Mästarnas mästare
Sebastian Larsson grämer sig över finalförlusten i årets Mästarnas mästare. FOTO: SVT

En vinnare är ändå alltid en värdig vinnare och vi unnar Anja Pärson den här segern så oerhört mycket. Samtidigt som vi tar farväl till en helt fantastisk säsong av Mästarnas mästare, som kommer att gå till historien och bli ihågkommen länge.

Grattis Anja! Dela artikeln för att gratulera Anja Pärson till segern i Mästarnas mästare! 🏆

LÄS MER: Känslosamma hyllningen till tittarfavoriten Johanna Davidsson när hon tvingas lämna Mästarnas mästare berör alla: ”Stor ära”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev