Angelica Bengtssons miljonchock – under första dagen på nya jobbet: "Väldigt nervös"

Angelica Bengtssons miljonchock – under första dagen på nya jobbet: ”Väldigt nervös”

Det var första dagen på nya sommarjobbet.
Då fick Angelica Bengtsson en riktig pangstart och fick dela ut 3,2 miljoner kronor.
– Han trodde att jag var en telefonförsäljare, säger stavhopperskan till SportExpressen.

Sommarens efterlängtade OS 2020 blev framflyttat till sommaren 2021 istället på grund av coronavirusets utbrott. Då blev plötsligt sommaren väldigt annorlunda för OS-medaljhoppet Angelica Bengtsson.

Bengtssons jobb

Alla tävlingar ställdes in och med det även en stor del av hennes inkomst. Stavhopperskan behövde tänka om och hon gav sig ut på arbetsmarknaden.

Angelica Bengtsson, stavhopp
190929 Angelica Bengtsson of Sweden after competing in women’s pole vault final during day 3 of the IAAF World Athletics Championships on September 29, 2019 in Doha. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170399

26-åringen sökte och fick ett sommarjobb som vinstambassadör hos Svenska Spel. På nationaldagen gjorde svenskan sin allra första dag på nya jobbet och det blev en riktig pangstart.

Pangstart direkt

Redan på sin första dag fick Bengtsson dela ut miljoner till en lycklig svensk vinnare. En göteborgare i 40-årsåldern hade kammat hem hela 3,2 miljoner kronor efter sju rätt på Lotto.

Angelica Bengtsson, stavhopp
200211 Angelica Bengtsson, Hässelby SK under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 11 februari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Bengtsson var den som fick ringa och förmedla den otroliga nyheten. Men vinnaren svarade inte under hela lördagen. Det var först på söndagen som friidrottsstjärnan fick tag på mannen i Göteborg.
– Först var jag nervös för att jag skulle förstöra hans fina ögonblick eller gå ifrån manuset och säga något opassande. Men han trodde att jag var en telefonförsäljare. Sen när jag ringt ett par gånger så svarade han. Han blev väldigt chockad, säger hon till SportExpressen.

”Det var en ära”

Inte nog med att det kom som en chock att han faktiskt vunnit, men det var även överraskande att just Angelica Bengtsson ringde i telefonen.
– Han tvekade verkligen på om det var på riktigt. Då frågade jag honom om han hade läst om mig och att jag skulle jobba som vinnarambassadör i sommar. Han blev väldigt intresserad och ville prata om OS och så, säger hon i intervjun.

Det blev också en väldigt härlig start för svenskan på det nya sommarjobbet.
– Ja, jag har varit nervös i fler veckor, men jag hann lugna ner mig lite. Han visste ju inte att han hade vunnit, så det var väldigt häftigt att få vara med om hans reaktion. En ära att få meddela honom en så stor nyhet, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Christian Olsson tvingas lämna idrottsvärlden på grund av corona – här är nya heloväntade jobbet: ”Nu jäklar”

Få våra nyhetsbrev!