Här visar VM-hjälten Angelica Bengtsson upp sin dolda talang – i direktsänd tv: ”Jag kokar av det”

.

Angelica Bengtsson överraskade hela svenska folket i friidrotts-VM.
Nu har hon landat hemma i Sverige igen efter alla uppståndelse.
Och då visar VM-hjälten upp en helt ny, dold talang i TV4:s Nyhetsmorgon

Hela svenska folket höll andan hemma i tv-sofforna när Angelica Bengtsson stav bröts i stavhoppsfinalen under friidrotts-VM. Sedan stod hon för en mirakelupphämtning när hon hoppade direkt och slog svensk rekord på 4,80.

Angelica Bengtsson om VM-dramat

Det slutade med en sjätteplats i friidrotts-VM men Bengtsson har hyllats av alla för den så imponerande bedriften i Doha, Qatar. Nu har hon landat hemma i Sverige igen och gästade imorse TV4:s Nyhetsmorgon för att berätta om dramat i VM.
– Jag började med stavhopp för att det var en häftig sport och jag visste att det här skulle kunna hända. Jag har vuxit upp med att blir det läskigt så måste man göra det igen, helt enkelt, säger hon i Nyhetsmorgon.

Angelica Bengtsson, friidrotts-VM
190929 Angelica Bengtsson of Sweden after competing in women’s pole vault final during day 3 of the IAAF World Athletics Championships on September 29, 2019 in Doha.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170399

26-åringen visar även upp en helt ny och dold talang i TV4. För att hennes bästa sätt att ladda upp inför tävlingar är nämligen att göra något så tråkigt som möjligt.

Visar upp dolda talangen i TV4

Därför broderar Bengtsson inför alla stavhoppstävlingar. För Nyhetsmorgon visar hon upp sina oanade färdigheter.
– Dagen innan så vill jag inte göra någonting, jag vill inte röra mig och jag vill inte gå på stan. Jag vill ha så tråkigt som det bara går och att då hålla på med något som tar fem år att göra klart, säger hon om sin hobby.
– När man väl kommer ut på arenan så kokar man av att man vill göra någonting.

Angelica Bengtsson, friidrotts-VM
Angelica Bengtsson. FOTO: TV4

Angelica Bengtsson berättar även om den fina kamratandan som finns inom stavhopp och hur bra vänner alla konkurrenter är.
– Det är en rätt så farlig sport. Då håller man ihop. Det är så svårt att ta med staven på flygplanet så vi försöker lösa problemen ihop. Vi stavhoppare har många rpbolem så det lbir det så att man håller ihop, säger svenskan.

Se hela intervjun med Angelica här:

[arve url=”https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/s%C3%A5-upplevde-angelica-stav-dramat-i-vm-12504246″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Friidrottsstjärnan Angelica Bengtsson drabbad av kronisk sjukdom: ”Obehagligt”

Angelica Bengtsson brister ut i tårar efter pappans oerhört stolta ord om bragdhoppet i friidrotts-VM

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);