Christian Olsson tvingas lämna idrottsvärlden på grund av corona – här är nya heloväntade jobbet: ”Nu jäklar”

Planen var att följa med Sarah Sjöström till OS i sommar.
Men nu tvingas Christian Olsson lämna idrottsvärlden på grund av coronaviruset.
– Idrottsbranschen blev paralyserad. Jag hade tur som fick ett nytt jobb direkt, säger friidrottslegendaren till GT.

Idrottsvärlden har blivit rejält drabbad av coronavirusets utbrott. Den stora förändringen blev att sommar-OS för första gången i historien flyttas till ett annat år då OS 2020 ska avgöras 2021 istället.

Olsson uppsagd

För svenske legendaren Christian Olsson blev det ödesdigert. Den förre trestegshopparen skulle följa med svenska medaljhoppen Sarah Sjöström och Khaddi Sagnia till Tokyo som deras manager.

Christian Olsson, friidrott
190427 Christian Olsson innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men när OS ställdes in blev även Olsson uppsagd och fick lämna sitt jobb som idrottsmanager på JRS Sports Management.
– Utan tävlingar blev det inga inkomster för de aktiva och därmed inga inkomster för oss heller. Och då blev jag uppsagd. När det började ticka på och det ena evenemanget efter det andra ställdes in gick det att förstå vart det var på väg. Så det var inget konstigt att jag blev uppsagd, säger han till GT.

Helt nytt jobb

Nu blir det istället ett helt annat jobb för 40-åringen som lämnar idrottsbranschen. Istället ska han börja jobba som bilförsäljare i Kungsbacka, nära hemmet i Lindome.
– Nu jäklar ska vi sälja bilar, haha, säger Olsson till lokaltidningen men inser också att det kan bli svårt under coronatider.
– Hela situationen just nu är ju osäker. Även många av de som är fast anställda är osäkra på sin framtid när bolag varslar. Det är tufft att ta de här stora besluten som att köpa en bil.

Christian Olsson, friidrott
060812 Friidrott, EM, Final, tresteg: Christian Olsson, Sverige gör 17,67 i andra hoppet. Guld, jubel. © Bildbyrån – 90135

OS-guldhjälten från Aten 2004 är också osäker på om han kommer att återvända till idrottsvärlden igen efter att pandemin är över.
– Nej, jag tror inte att det blir management igen. Jag kanske fortsätter att jobba här på bilfirman. Eller också blir det något annat. Vi får se vart det tar vägen, säger han.

Christian Olsson är en av våra främsta idrottare inom svensk friidrott. Det blev hela 1 OS-guld, 3 VM-guld, 3 EM-guld och 9 SM-guld under den framgångsrika karriären.

LÄS MER: 11-åriga OS-hoppet förd akut till sjukhus – efter allvarlig olycka: ”Läkarna är chockade”