Simdrottningen Sarah Sjöström sadlar om – med nytt oväntat jobb: ”Årets utmaning istället för OS”

Hela 2020 förändrades för Sarah Sjöström.
Nu har simdrottningen en ny plan istället för OS – där hon lämnar simbassängen för oväntat jobb.
– Det är årets utmaning i stället för OS, säger Sjöström till P4 Extra.

På grund av coronavirusets utbrott så flyttades ett OS-mästerskap för första gången någonsin. Vilket ställde till det en helt del för alla idrottare som hade OS 2020 i sommar som det stora målet.

Sjöström sadlar om

Simdrottningen Sarah Sjöström är en av de drabbade som har fått planera om hela 2020. Nu avslöjar 26-åringen också att tävlingspausen leder till en helt ny satsning.

Sarah Sjöström, simning
200506 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait after a swimming training session on May 6, 2020 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 136155

Där svenska storstjärnan lämnar simbassängen för att sätta sig ned i skolbänken. Sjöström berättar att hon har börjat studera till personlig tränare och vill skaffa licens för att kunna jobba som det.
– Det är årets utmaning i stället för OS och alla andra mästerskap som jag skulle gjort. Det känns väldigt kul, säger hon i P4 Extra.

”Jag får passa på”

Sjöström hade varit ett stort OS-gulhopp i sommarens mästerskap som hon hade sett fram emot i fyra år. Men nu får hon i stället välbehövlig vila från den tävlingsintensiva vardagen.

Sarah Sjöström, simning
191120 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff om OS-truppen till Tokyo den 20 november 2019 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Och möjlighet att förbereda kroppen ännu mer för att kunna ha en så lång och framgångsrik karriär som möjligt.
– Jag får passa på att vila. Det kanske jag har behövt länge, men inte hunnit med. Jag har öst runt som en dåre i flera, flera år så det här är första gången som jag bara är hemma och får landa och ta det lite lugnt. Och jag kan verkligen uppskatta det, även om jag älskar att tävla, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Sarah Sjöströms första ord efter nya beskedet om sommar-OS: ”Det måste gå först”