Svenske legendarens oväntade jätteilska – rasar mot Sarah Sjöström: ”Det är förkastligt – stanna hemma då”

Svenske legendarens oväntade jätteilska – rasar mot Sarah Sjöström: ”Det är förkastligt – stanna hemma då”

Sarah Sjöström hotar att nobba framtida OS-tävlingar.
Då rasar hockeylegendaren Tommy Söderström.
– Jag tycker att det är förkastligt, säger han till Expressen.

Sarah Sjöström är en av våra allra största idrottare, och i sommarens OS-tävlingar i Tokyo är hon ett av Sveriges givna guldhopp. Men det kan även vara sista gången hon ställer upp i tävlingarna.

”Girigheten har fått ett ansikte”

Sjöström har nämligen tidigare, i en intervju med DN, menat att hon i framtiden kan nobba start om inte IOK, Internationella Olympiska Kommittén, inte höjer prispengarna.

– Jag inser att det är kontroversiellt att säga att jag kan komma att prioritera en liga med mycket prispengar före OS. Men att vara idrottare är mitt yrke, inte en hobby. Om andra tjänar pengar på det jag gör, varför ska jag då inte få en del av det, sa hon, och menade även att ”OS genererar galet mycket pengar, men väldigt lite når idrottarna”.

190728 Sarah Sjöström of Sweden poses with her gold, silver and bronze medals for women’s 100 meter butterfly, 50 meter butterfly, 200 meter freestyle, 100 meter freestyle and 50 meter freestyle during the FINA World Championships on July 28, 2019 in Gwangju. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nu får hon rejält mothugg – av ishockeylegendaren Tommy Söderström.

”GIRIGHETEN har fått ett ansikte. Sarah kanske ska komma ihåg att det är OS-medaljerna som gjort henne folkkär och gett henne sina sponsorkontrakt för vilken svensk/media följer InternationalSwimmingLeague??? OS för mig handlar om äran/glädjen att representera sitt land”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”OS är det finaste en idrottare kan va med i så för min del kan Sarah stanna hemma om prispengar är en faktor för henne….för mig handlar OS representera sitt land och gemenskap/världens blickar på sig i 2v vartannat år”.

”Stanna hemma då”

Den förre målvakten, som bland annat vann två VM-guld under karriären, utvecklar för Expressen:

– Jag står till hundra procent för det jag skriver. OS är det renaste som finns inom idrotten eftersom man tävlar för sitt land. Om du inte vill representera ditt land – stanna hemma då, säger han.

191120 Sarah Sjöström under en pressträff om OS-truppen till Tokyo den 20 november 2019 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Söderström menar även att han förstår att Sjöström vill ha del av de enorma summor som OS drar in – men…

– Hon får ju bidrag från SOK när hon åker till OS, så det är väl inga konstigheter. Men att hon vill ha prispengar i ett OS är helt förkastligt. Jag tycker det ska vara annat som driver en när man representerar landslaget, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!