Norska skidstjärnan förbannad – efter jätteskandalen som alla missade: ”Det kunde gått åt helvete”

Åskådare trotsade publikförbudet under helgens tremil i Holmenkollen.
Det blev också en jätteskandal när en berusad man tog sig in på skidspåret.
– Det kunde ha gått åt helvete, sa en irriterad Heidi Weng till Dagbladet efter loppet.

Under den klassiska tremilen i Holmenkollen som kördes i helgen förbjöds all publik. Men trots förbudet hade ändå ett par tusen åskådare tagit sig till skidspåren och tog plats i skogen.

Norskan förbannad

Där fick norska åskådarna se Frida Karlsson besegra självaste Therese Johaug och vinna loppet efter en högdramatisk spurtstrid. Men loppet bjöd inte bara på glädje utan även en jätteskandal som alla tv-tittare missade.

Heidi Weng, Norge
200307 Heidi Weng of Norway looks dejected after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Då en berusad man tog sig förbi avspärrningen och in på skidspåret där åkarna kom i full fart.
– Jag och Astrid (Jacobsen) blev nästan tacklade av honom. Att det inträffar är dumt, så får det inte vara, säger en förbannad Heidi Weng till norska tidningen Dagbladet.
– Vi blev tvungna att byta spår när han kom, det kunde gått åt helvete och det var bara tur att det gick bra. Efter en stund tog han sig tillbaka till rätt sida om skidspåret.

”Andas inte på mig”

Norska skidstjärnan tycker också att det var bra att så många stannade hemma istället för att titta på loppet i Holmenkollen. På grund av oron för coronaviruset.
– Jag har ingen lust att bli sjuk, och tycker att det är viktigt att man håller avstånd till varandra. Att folk kommer till spåren är bra, så länge de inte andas på mig, säger hon till norska tidningen.

Heidi Weng, Norge
200307 Katharina Henning of Germany, Heidi Weng of Norway and Kerttu Niskanen of Finland competes in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Det var ett gemensamt beslut av Oslo stad och arrangören av loppet att köra tremilen inför tomma läktare. Men de kunde inte stoppa åskådarna från att ta sig till skogen runt om skidspåren.

LÄS MER: Jättekuppen bakom Frida Karlssons mäktiga seger i Holmenkollen – så knäckte hon Johaug: ”Genidrag”