Therese Johaug toksågas nu av egna(!) lagkamraten – efter Frida Karlssons mäktiga seger: ”Skrämmande att se”

Therese Johaug blev slagen av Frida Karlsson och sågade sina egna ledare.
Nu får hon mothugg – av lagkamraten Emil Iversen.
– Det går inte att skylla på någon annan. Det ser bara dumt ut, säger han.

Damerna i längdlandslaget har inte haft säsongen de hoppats på. Men den senaste tiden har varit en enda stor succé – och på söndagen var det äntligen dags för Frida Karlsson att kliva högst upp på pallen.

Knäcktes av Karlsson

I den rafflande tremilen i Holmenkollen så knäckte den unga svenskan självaste Therese Johaug, och vann sitt första världscuplopp i karriären. Och det efter ett rejält genidrag som hyllats stort.

200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Samtliga svenskar valde att byta skidor, vilket dessutom ledde till att Ebba Andersson slutade trea, och Charlotte Kalla fyra. Therese Johaug valde dock inte att byta skidor, och efteråt var hon upprörd på den uteblivna informationen från sina ledare.

– Det här var en generaltabbe av Norge. Jag visste inte att de bytte. Jag fick höra det när jag gick ut på sista varvet. Med facit i hand skulle jag så klart också ha bytt, sa hon.

Sågas av lagkamrat(!)

Men Johaugs uttalande har inte gått hem i Norge. Nu toksågas hon – av lagkamraten Emil Iversen.

– Det är så klart åkarens eget ansvar (att byta skidor eller inte). Det går inte att skylla på någon annan. Det ser bara dumt ut. Tjejerna fick nog sig en liten läxa i går…, säger han till VG, enligt Aftonbladet.

200307 Therese Johaug of Norway in the mixed zone after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Emil Iversen, som själv kom trea under herrarnas femmil på söndagen, var inte imponerad när han såg sina landslagskompisar på tv.

– Det var lite skrämmande att se faktiskt, att de inte visste bättre. Det var en dålig avvägning av såväl åkarna som ledarna, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!