När SHL-profilen råkade "nudda" Dominik Hasek – och fick höra fyra livsfarliga ord från ärkebusen Tie Domi

När SHL-profilen råkade ”nudda” Dominik Hasek – och fick höra fyra livsfarliga ord från ärkebusen Tie Domi

Han är en riktigt profil inom svensk hockey.
Nu avslöjar Per-Åge Skröder när han stod öga mot öga med självaste Tie Domi.
– Han sa: ”Om du gör det där en gång till…”, berättar Skröder i senaste avsnittet av podcasten ”Släpp Sargen”.

Redan 1998 lämnade han Norge för Sverige och skulle sedan bli kvar nästan 20 år inom svensk hockey. Per-Åge Skröder är verkligen en riktig profil och har gjort hela 19 säsonger i Elitserien/SHL.

Dubbla SM-guld

Det har blivit två SM-guld med HV71 och Modo samt spel i fem olika SHL-klubbar i form av Frölunda, Linköping, HV71, Södertälje och Modo. Sammanlagt blev det hela 513 poäng på 856 matcher i den svenska högstaserien för norrmannen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Per-Åge Skröder, hockey
040409 Ishockey, Elitserien, Final, Färjestad – HV71: Per-Åge Skröder, HV71 (Jubel) © Bildbyrån – 41344

Vänsterforwarden har dessutom spelat över 100 landskamper för Norge och representerat hemlandet i 14 VM-turneringar och 2 vinter-OS genom åren. 2017 avslutade han sin hockeykarriär och minns nu tillbaka till ett oförglömligt minne från tiden på isen.

LÄS MER: När Peter Forsberg fick blicken och bjöd på sanslös show – med tre brutna revben(!): ”Helt sinnessjukt”

”Då kom Domi”

Det var under lockoutsäsongen 2004-2005 som Skröder spelade för HV71 och fick chansen att möta ett riktigt stjärnfyllt gäng NHL-stjärnor som turnerade runt och spelade uppvisningsmatcher i brist på NHL-matcher.
– Vi mötte dem med HV, det var Tie Domi och massa andra, berättar 44-åringen i det senaste avsnittet av hockeypodden ”Släpp Sargen”.
– Jag åkte in i offensiv zon och framför mål, då sprintar (Dominik) Hasek ut från mål och ska spela bort pucken så jag råkar ”toucha” honom. Vi smäller ju inte ihop så jag tänker inte mer på det utan åker vidare för att byta. Då kommer Domi från kanten och bjuder upp till fajt för att jag var på målvakten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tie Domi, hockey
030919 Ishockey: Tie Domi, Toronto. © Bildbyrån – 80193

Skröder ville verkligen inte slåss med ärkebusen Tie Domi, som gjorde allt för att hitta en anledning att mucka gräl. Även om norrmannen gjorde sit yttersta för att väja undan från stormålvakten Dominik Hasek.

Livsfarliga ord

HV71-spelaren skulle också komma undan med en varning och fyra livsfarliga ord från råskinnet Domi.
– Han sa: ”Gör du det där en gång till så ska jag döda dig”. Och det här var en uppvisningsmatch…, säger Skröder i podden och ställdes sedan inför ett oväntat dilemma.
– Men problemet var att vi skulle spela mot samma gäng med Norge tre dagar senare. Så jag tänkte bara: ”Ska jag tacka nej till den?”.

LÄS MER: När Tie Domi vandrade in på en bar – och slogs med sex soldater(!): ”Var det där ditt bästa försök…?”

I dag kan Per-Åge Skröder bara skratta gott åt det minnet och se tillbaka till sin hockeykarriär med värme.
– Nä, men det har varit kul att få möta såna spelare och spela OS mot stora stjärnor. Efteråt är det grymt att se tillbaka på det här och se vilken karriär man haft, säger han i intervjun.

Hur många minns råskinnet Tie Domi? Dela artikeln och säg din åsikt!

Lyssna här: