När Peter Forsberg fick blicken och bjöd på sanslös show – med tre brutna revben(!): ”Helt sinnessjukt”

Det finns få vinnarskallar som Peter Forsberg.
Han gjorde verkligen allt för att vinna, som att spela med tre brutna revben.
– Då såg man hur mycket han brinner för det, säger förre lagkamraten Per-Åge Skröder i podcasten ”Släpp Sargen”
.

Han är sannerligen en av svensk hockeys allra främsta genom tiderna. Peter Forsberg kunde i sina bästa stunder på isen verkligen göra vad han ville på isen och det var få som kunde stoppa hans urkraft.

Foppas karriär

”Foppa” beskrivs ofta som den kompletta hockeyspelaren och hade det inte varit för enorma skadebekymmer under karriären så kunde hans storhet blivit ännu mer legendarisk. Nu blev det ändå 2 OS-guld och 2 VM-guld med Tre Kronor, 2 Stanley Cup-titlar med Colorado Avalanche och sammanlagt 885 poäng på 708 matcher i NHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, Modo
100123 Ishockey, Elitserien: Peter Forsberg, Modo, © Bildbyrån – 54487

I dag anses han som en av de bästa spelarna som satt sin fot i NHL och när det kommer till vinnarskalle så var det få som bräckte svenske hockeyikonen. Fråga bara förre lagkamraten Per-Åge Skröder, som spelade ihop med Foppa i Modo säsongen 2009/10, som nu avslöjar ett otroligt minne från den framgångsrika karriären.

LÄS MER: Här åker SHL-profilen ”Fimpen” på jättepropp i div 3 – och hela hockey-Sverige njuter: ”Herregud, lever han!?”

Brutna revben

Än i dag grämer sig Forsberg över att det aldrig blev något SM-guld med Modo. Men han kan ändå vara rejält nöjd med fina 222 poäng på 211 matcher i Elitserien/SHL och att han gav allt för sitt favoritlag.
– Man vet hur mycket Modo och Örnsköldsvik betyder för honom, säger Skröder i podcasten ”Släpp Sargen” och minns särskilt en match.
– Vi spelar nere i Rögle och är illa ute. Vi ligger under och han vänder i stort sett matchen själv och sen efter så får man höra att han har brutit tre revben. Så han har ju spelat sig igenom tre brutna revben och är sedan borta i 3-4 veckor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, Modo
090924 Ishockey, Elitserien, Modo: Peter Forsberg. © Bildbyrån – 95392

Peter Forsberg spelar sig alltså igenom smärtan av tre brutna revben. Bara för att hjälpa sitt lag att vinna, det är bara få hockeyspelare som kan göra det.
– Han vänder den matchen bara på tjurighet. Och sen är han skadad efter det så man ser ju hur mycket han brinner för det, säger Skröder i hockeypodden.
– Det är fan helt sinnessjukt. Lira med tre brutna revben och sedan vända matchen själv. Det är ändå bra gjort!, svarar programledaren Niclas Norlindh.
– Han kommer sedan efteråt och säger: ”Nä, det var inte bra det här…”. Det finns ju dom som får en smäll och sedan: ”Äh, tack för i dag”. Men här ser man hur mycket han brinner för det. Verkligen en stark karaktär, säger förre lagkamraten.

LÄS MER: Tomas Holmström utser den bästa han spelat med – nobbar Lidström, Zetterberg och alla andra svenskar

Norrmannen Per-Åge Skröder gjorde sammanlagt 11 säsonger för Modo. Sammanlagt blev det 513 poäng på 856 matcher i Elitserien/SHL för fem olika klubbar i form av Frölunda, Linköping, HV71, Södertälje och Modo.

Visst är det här helt otroligt av Peter Forsberg? Dela artikeln och visa andra!

Lyssna här: