Här åker SHL-profilen ”Fimpen” på jättepropp i div 3 – och hela hockey-Sverige njuter: ”Herregud, lever han!?”

Christian Eklund är en riktig profil i svensk hockey.
Och han håller fortfarande igång på isen i division 3 numera.
Även om det gör väldigt ont nuförtiden, kolla bara in den här jätteproppen som nu sprider sig i hela hockey-Sverige.

Han är en av svensk hockeys allra skönaste profiler och kan stoltsera med ett fint cv från karriären. Christian Eklund gjorde hela 10 säsonger i SHL och Elitserien för Djurgården där han mäktade med 122 poäng på 429 matcher.

Fimpen i div 3

Framförallt blev ”Fimpen” känd för sin tuffa spelstil på isen och han var även en riktig retsticka som retade gallfeber på motståndarlagen. Forwarden gjorde sin sista säsong i Djurgården 2012/13 och varvade sedan ned i division 2-laget Haninge Anchors innan karriären avslutades 2014.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Christian "Fimpen" Eklund, hockey
191116 Christian ”Fimpen” Eklund utklädd till Örebro materialare Emil Kåberg inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 16 november 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men på senare har 45-åringen faktiskt återvänt till isen igen och spelar numera division 3-hockey med kändislaget Brödernas. I en seriematch mot Farsta på tisdagskvällen hamnade Eklund återigen i rampljuset.

LÄS MER: Svenske NHL-succéns helfräcka konststycke – tokhyllas nu i Nordamerika: ”Min nya favoritspelare”

Kallas filmare

Efter att förre SHL-profilen åkte på en jättepropp och sedan svarade lite äkta hockeygurgel. Det är lagkamraten Dick Axelsson som publicerat en video på hårda tacklingen som just nu sprids i hela hockey-Sverige, se den här nedanför.
”Älskar Div 3. Lite näsblod 22.30 en tisdagskväll”, säger Fimpen själv på Twitter och erkänner att det inte är några hard feelings mot den som tacklade.
”Haha, nä det va lugnt sen. Shit happens”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Christian "Fimpen" Eklund, hockey
Här tacklas Christian ”Fimpen” Eklund i division 3-matchen. FOTO: Twitter

Det var Farstaspelaren Philip Baczek som delar ut bröstvärmaren på Eklund och straffades med 2 minuter för roughing. Men även Fimpen åkte på en tvåminutare för slashing efter han rest sig och gett igen, se tacklingen och det efterföljande gurglet här nedanför.

LÄS MER: Per Ledins stenhårda hockeytackling på VM 94-hjälten – som fick Stefan Schwarz att se rött: ”Det var en ära”

På Twitter njuter nu hockeyfolket av videon men det råder också delade meningar om Eklund filmar eller inte. ”Christian Shinnimin”, kallas han av en och en annan skriver ”Höj blicken!”.
”Haha så jävla feg tackling!”, lyder en annan kommentar.
”Men herregud, lever Fimpen?!?”, skriver också någon.
”Otroligt svagt av laget att inte stå upp för Fimpen. Båstömning hade varit äkta div 3-anda!”, kräver en annan användare på Twitter.

Vad tycker du om tacklingen på ”Fimpen”? Dela artikeln och visa andra!

Se videon: