När Tie Domi vandrade in på en bar – och slogs med sex soldater(!): ”Var det där ditt bästa försök…?”

Om man vet vem Tie Domi är.
Så borde man också veta om att det är en galning som man inte tjafsar med.
Som den gången sex marinsoldater började tjafsa med ärkebusen i en bar i Chicago.

Han är en av NHL-historiens största ärkebusar. Tie Domi gjorde hela 1 020 matcher i NHL och spred skräck i hela Nordamerika.

Domi i barslagsmål

Med otroliga 270 slagsmål på isen under karriären är kanadensaren helt enkelt en jävel på att slåss. Och det finns en helt otroligt historia från hans glansdagar med knytnävarna som verkligen bevisar det.

Tie Domi
Tie Domi, Toronto Maple Leafs. FOTO: Youtube.

När Domi spelade för Toronto Maple Leafs och de var iväg på bortaturné valde forwarden att gå ut på en bar i Chicago med några lagkamrater. Utekvällen tog sedan en helt annan vändning när sex marinsoldater började att håna Maple Leafs-spelarna.

”Bönade och bad…”

Då klev Tie Domi in i handlingen och kavlade upp ärmarna.
– Tie kom in och sa: ”Tja, vad händer här?” och en av killarna svarar: ”Du, din j*vla dvärg har ingenting med det här att göra”. Och Tie svara bara: ”Jo, jag har det nu”, säger en lagkamrat i en intervju med The Star.

Tie Domi, Toronto Maple Leafs
030919 Ishockey: Tie Domi, Toronto. © Bildbyrån – 80193

Och för alla som har koll på ärkebusen Domi så borde man fatta vinken och sluta i det läget. Men inte den här marinsoldaten.
– Den här killen drar tillbaka armen och slår Tie rätt i ansiktet. Och Tie bara tittar på honom och säger: ”Var det där ditt bästa försök? Du får ett till slag…”, säger lagkamraten i intervjun.
”Det såg verkligen ut som att killen hade brutit handen och hans polare säger: ”F*n också, det verkar som att vi valde fel dvärg att bråka med”. Han kan inte slå igen med sin höger och ger istället Tie ett litet babyslag med sin vänster. Sedan slår Tie honom säkert 50 gånger och han bönade och bad Tie att sluta slå.

De killarna fick sig verkligen en redig läxa om att aldrig muckas med den ökände Tie Domi igen.

LÄS MER: Den gången Kenta Nilsson slängde fram tio puckar – och tokägde Brett Hull: ”Trodde inte det var sant”