Legendariska NHL-busen Tie Domis dundersågning av hatmotståndaren: ”Den största tönten jag spelat mot”

Han är en av NHL:s största busar genom tiderna.
Nu avslöjar Tie Domi sin absoluta hatmotståndare.
– Han var en så stor tönt att han var ett skämt, säger NHL-legendaren i ”Cam and Strick Podcast”.

Med hela 3 515 utvisningsminuter är legendariska busen Tie Domi den tredje mest utvisade någonsin i NHL:s historia. En av kanadensarens antagonister på isen var Scott Stevens.

NHL-busens sågning

Stevens återfinns på en 14:e plats på utvisningslistan i NHl-historien med sammanlagt 2 785 minuter. Och han var verkligen ingen favorit hos Tie Domi.

Tie Domi, Toronto Maple Leafs
030919 Ishockey: Tie Domi, Toronto. © Bildbyrån – 80193

När 50-årige Toronto Maple Leafs-profilen var gäst i hockeypodden ”Cam and Strick Podcast” bjöd han på en dundersågning av hatmotståndaren.
– Scott Stevens är den största tönten jag spelat mot. Jag jagade honom i flera år men han var en så stor tönt att han var ett skämt. Han brukade jaga de största stjärnorna i mitt lag och jag brukade alltid försöka slåss mot honom, men han slogs aldrig med mig. Han stod aldrig upp för någonting, han svarade aldrig, säger en irriterad Domi i podden.

”Han var inte tuff”

NHL-legendaren Domi går även så långt att säga att han inte tycker Stevens var en särskilt tuff spelare.
– Jag tacklade en av hans lagkompisar en gång och då trodde jag att han skulle slåss mot mig, äntligen. Men nästa gång vi möttes kunde han inte ens titta på mig. Han var en bra tacklare, men han siktade in sig på fel spelare vid tillfällen när de var sårbara och stod aldrig upp för det. Om Scott Stevens var en tuffing? Snälla, skärp er…

Tie Domi, Toronto Maple Leafs
990326 Tie Domi, Toronto Maple Leafs, i slagsmål © Bildbyrån – © 10

Scott Stevens vann Stanley Cup tre gånger under karriären och utsågs till Stanley Cup-slutspelets MVP år 2000. Backen gjorde hela 1 635 NHL-matcher i karriären och blev legendarisk för sina stenhårda tacklingar.

Tie Domi gjorde 1 020 NHL-matcher för klubbar som Toronto Maple Leafs, New York Rangers och Winnipeg Jets. Han är även den NHL-spelare som tagit flest fajter någonsin med hela 333 slagsmål på isen.

LÄS MER: NHL-klubbens störtsköna lösning för fansen – mitt under stora coronakrisen