Wolfgang Pichlers helsköna förslag till landslaget efter krisen – som ratas totalt av stjärnorna: ”Hans lösning på allt”

Sverige krisar i skidskytte-VM.
Men Wolfgang Pichlers förslag till hur man ska vända på det hela sågas nu.
– Det är hans lösning på allt, säger Sebastian Samuelsson.

Sverige tog medalj i skidskytte-VM:s första tävling, mixedstafetten, men därefter har det inte blivit något. Sverige har inte imponerat i åktiderna, och särskilt inte på skyttevallen. Skyttet har generellt under VM varit bedrövligt från Sverige, och det blev extra tydligt under singelmixedstafetten.

Pichlers förslag

Där hade Sverige, som representerades av Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg, flest bom av samtliga lag. Det blev ingen medalj den här gången heller, och det betyder att Sverige står kvar på en medalj under tävlingarna hittills. Det är en enorm kontrast mot förra årets VM, som blev rekordbra med elva medaljer.

De negativa rubrikerna om Sverige har haglat under årets VM, och noll individuella medaljer var inte vad någon hade räknat med. Och Wolfgang Pichler, tidigare tränare för Sverige, tror sig ha lösningen. Han menar att Sverige borde samla hela truppen, sätta sig ned – och dricka öl, för att bättra på stämningen och slappna av ett litet tag.

“Hans lösning på allt…”

Men Sebastian Samuelsson slår nu tillbaka mot Pichlers förslag. Han menar att det inte finns något problem med stämningen i laget, och att Pichlers lösning inte skulle göra någon skillnad.

– En öl är Wolfgang Pichlers lösning på allt. Det blir ingen öl för min del i alla fall men det blir nog en god Cola, säger Sebastian Samuelsson till SVT.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190313 Wolfgang Pichler, Head Coach of Sweden during the Men’s 20 km Individual during the IBU World Championships Biathlon on March 13, 2019 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

På lördag väntar stafetter för både herrarna och damerna, innan masstarterna avslutar hela VM på söndagen. Samuelsson ser nu fram emot en dags vila, på fredagen.

– Det blir en lugn dag. Det handlar om att backa tillbaka och samla energi. Nu har det varit två tuffa tävlingar och det är klart att det är en mental urladdning. Sedan kommer jag vara väldigt taggad på helgen, säger Samuelsson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev