VM-guldhjälten Ebba Anderssons tydliga mål för vintern – ger nu beskedet som alla undrar över: ”Det vill jag”

Ebba Andersson gjorde stor succé förra vintern.
Nu avslöjar VM-guldhjälten målsättningen för kommande säsong.
– Det skulle jag vilja vinna, erkänner hon för sajten langd.se.

Senaste säsongen blev en riktig supersuccé för svenskhoppet Ebba Andersson. Hon var en av de stora medaljkandidaterna inför VM-säsongen och klev sedan in i mästerskapet i Planica och övertygade alla.

Anderssons guld

Andersson lämnade Planica med dubbla VM-guld och sammanlagt fyra VM-medaljer runt sin hals. Men den kommande skidsäsongen är dock helt mästerskapsfri och då får 25-åringen ställa om sitt fokus.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

Huvudmålet nu blir istället världscupen och säsongen som kommer bjuder på så många som tre världscuptävlingar på svensk mark i form av Gällivare, Östersund och Falun. För svenske VM-guldhjälten Ebba Andersson blir det därför tävlingar på hemmaplan den 9-10 december när världscupcirkusen kommer till Östersund.

Ebbas stora mål

Något som hon verkligen fram emot.
– Det är inte någon nackdel att kunna banorna och veta hur jag ska ta mig an dom. Det kommer att hinna bli x antal varv här ute innan det är dags. Detta inte minst då världscupbanorna till stor del är rullskidbana. Så jag kommer att kunna tjuvträna en hel del här ute. Men sen när det kommer till tävlingssituationen just de dagarna måste man förlita sig till form och dagsform, säger Ebba på en presskonferens enligt langd.se.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

Andersson gjorde faktiskt sin världscupdebut som 17-åring i just Östersund 2015. Dessutom har hon tävlat i Skitour 2020 som avgjordes i Sverige och Norge och hade en av sina deltävlingar i Östersund.
– Då kom jag fyra i varje tävling, så där vill jag ha revansch, säger svenskan.

Men om Ebba Andersson får pekat ut en tydlig målsättning som hon har för kommande säsong så är det att vinna Tour de Ski. Minitouren som Charlotte Kalla och Frida Karlsson är de enda från Sverige som vunnit.
– Tour de Ski är det stora målet för mig. Det är en tävling jag skulle vilja vinna. För att jag ska kunna göra det måste jag lyfta min sprintåkning. Så jag har adderat några moment och sprintspecifika pass i min träning, erkänner hon på pressträffen.

Hur tror du att det går för Ebba Andersson i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Andersson och Jonna Sundlings ärliga bekännelse om comeback för Therese Johaug: ”Inte förvånad”

LÄS MER: Petter Northugs jättehyllning till svenske Alvar Myhlback – fruktar nu över sitt 17(!) år gamla rekord: ”Kapabel”