Vändningen: Totalnobbad i skidlandslaget – nu byter svenskan sport(!) helt

Hon har ratats av svenska skidlandslaget.
Nu meddelar Linn Sömskar att hon lämnar längdskidåkning och byter sport.
– Det ska bli riktigt roligt att ta sig an den här utmaningen, säger 30-åringen i ett pressmeddelande.

Senaste två säsongerna har Linn Sömskar imponerat med flera fina lopp i världscupen. Vid två tillfällen har hon varit i sprintfinal och i vintras var hon på pallen i sprintstafetten i Dresden, i lag med Evelina Settlin.

Petad i landslaget

Men trots starka insatser på världscupen har Linn Sömskar ändå blivit totalnobbad i svenska skidlandslaget. Där hon varken fått någon plats i A-landslaget eller andralaget Team Bauhaus.

Linn Sömskar, skidlandslaget
191122 Linn Sömskar, IFK Umeå, vid prisutdelningen under skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Under vintern var 30-åringens förklaring att det berodde på hennes tävlande i rullskidor på sommaren. Därför att ”det tycker inte landslaget är roligt”, sa hon i en intervju med SportExpressen.

Byter nu sport

Nu kommer stora vändningen för Linn Sömskar. Då skidsvenskan väljer att byta sport och lämna längdskidor.

Linn Sömskar, skidlandslaget
190120 Linn Sömskar of Sweden competes in the women’s 10 km classic technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on January 20, 2019 in Otepää. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160409

Den snabba sprintspecialisten ska nu börja tävla i långlopp istället. Sömskar har skrivit på för långloppslaget Team Nordic Athlete, rapporterar SportExpressen.
– Det ska bli riktigt roligt att ta sig an den här utmaningen och att få mäta sig mot de bästa i världen i långlopp. Och det känns tryggt att vara en del av Team Nordic Athlete, det är ett grymt gäng med många erfarenheter från en, för mig, ny värld. Jag ser fram emot vinterns tävlingar och hoppas på många dueller på upploppen, säger Sömskar i ett pressmeddelande.

Ambitionen är nu att utmana dominanten Britta Johansson Norgren och eventuellt även norska skiddrottningen Marit Björgen som gör sensationell comeback. Men det innebär också att vi inte får se Linn Sömskar i världscupen för längdskidåkning än.

LÄS MER: Svenska piken till Marit Björgen – efter legendarens oväntade besked: ”Jag tror inte att…”