Vackra anledningen bakom avskedet – därför lägger Marcus Hellner ned skidkarriären

Marcus Hellner går i pension.
Nu berättar svenske skidhjälten varför.
– Det känns skönt att inte behöva vara egoisten längre, säger han till SportExpressen.

Den 1 maj satte hela skidvärlden igång med sommarträningen. Alla förutom Marcus Hellner. Några dagar senare kom beskedet.

Därför lägger Hellner ned

32-åringen lägger ned karriären för gott. Nu berättar han för första gången om varför han lägger skidorna på den berömda hyllan.
– Jag har inte riktigt det här drivet som krävs och då känns det helt rätt att avsluta karriären. Man känner en skillnad i vardagen framför allt. När man ska planera träning och vilka tävlingar man ska köra… Det känns ganska tydligt. Det är tungt att ge sig ut och träna och tävla när man inte har drivet för det. Det fungerar inte i längden, säger han i en intervju med SportExpressen.

Kärleksfulla anledningen

Men vid sidan av drivet finns även en annan – vackrare och mer kärleksfull – anledning bakom avskedet. Hellners familj, frun och två barnen, som alltid får hamna i andrahand under skidsäsongen med tävlingar runt om i hela världen.

Nu får han äntligen vara nära de han älskar mest varje dag.
– Jag har haft väldigt bra stöttning hemifrån. Vi har fått till det bra, den tiden som varit med barnen. Men det är klart… de här riktigt långa resorna är tunga. Det är jobbigt att vara borta från dem. Men det är inget som var avgörande för fortsättningen. Det är ett eget beslut som jag tagit, säger Hellner till kvällstidningen.

Ett helt nytt liv

Pjäxorna läggs undan och nu öppnar sig ett helt nytt familjeliv upp för Hellner. Där han kan göra allt det som han vill göra med frun och barnen. Äntligen.
– Mycket är väl det här att… bara vara med dem, ha det lite mer avslappnat, att det inte alltid behöver vara på mina premisser, att inte jag ska styra dagordningen så att det passar in med träningen. Det känns skönt att inte behöva vara den här egoisten i gänget längre. Nu kan vi planera lite mer vad alla vill göra, säger han till SportExpressen.

Dela artikeln för att hylla Marcus Hellners långa karriär!

LÄS MER: Lämnade svenska skidlandslaget efter missnöje – nu tar succén över värst rivalen

Emil Jönssons fina ord till vännen Marcus Hellner – efter hans farväl till skidkarriären

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);