Lämnade svenska skidlandslaget efter missnöje – nu tar succén över värsta rivalen

Lämnade svenska skidlandslaget efter missnöje – nu tar succén över värsta rivalen

Succétränaren Ole Morten Iversen lämnade svenska skidlandslaget efter missnöje.
Utan att ens prata med längdchefen Johan Sares.
Nu är tränaren klar för värsta rivalen istället – Norge.

Under sina två år i svenska skidlandslaget hyllades Ole Morten Iversen stort för sitt jobb. Därför kom det så oväntat när han lämnade skidlandslaget efter nuvarande säsong.

Lämnade efter missnöje

Extra oväntat då Iversen meddelade sitt avsked via medierna – och inte ens pratade med längdchefen Johan Sares. Iversens kontrakt tog slut och han valde att lämna utan en diskussion med svenska skidlandslaget.

Anledningen till avskedet var ett missnöje med landslagsledningen angående sin roll som tränare.
– I Norge jobbar alla åt samma håll och utövaren är i fokus, men i Sverige blir landslagstränaren på ett sätt degraderad till förmån för andra. Man sköter mer av det administrativa medan andra eller utövarna själva styr träningen. Då får jag inte göra det jag är bäst på och det har minskat min motivation att fortsätta, sa Iversen då.

Ansvarig för Johaug

Men han behöver inte vänta länge på nytt jobb. I dag väntas det bli officiellt att succétränaren lämnar Sverige för värsta rivalen Norge.

Norska tidningen Adresseavisen avslöjar att Ole Morten Iversen kliver in som tränare i norska längdlandslaget och ersätter Roar Hjelmeset som damtränare. Därmed får han yttersta ansvar för storstjärnan Therese Johaugs comeback till skidvärlden. Och hennes jakt att nå världstoppen igen efter dopingavstängningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas oväntade kupp – värvar hyllade SHL-tränaren

Pappans oro för Anna Holmlund: ”Det känns inget kul…”