Emil Jönssons fina ord till vännen Marcus Hellner – efter hans farväl till skidkarriären

Emil Jönsson meddelade tidigt sitt besked.
Nu har även lagkamraten och vännen Marcus Hellner gjort detsamma.
Och svenska herrlandslaget i längdskidor tappar sina två största profiler.

I helgen kom beskedet att Marcus Hellner, en av de mest framgångsrika herrskidåkarna senaste tio åren, lägger pjäxorna på den berömda hyllan. Efter 3 OS-guld, 1 OS-silver, 1 VM-guld, 4 VM-silver, 2 VM-brons och 13 SM-guld är den framgångsrika karriären över.

Emil Jönssons hyllning

Emil Jönsson, som varit lagkamrat ända sedan juniortiden, tar emot beskedet med blandade känslor.
– Att han har tagit beslutet är naturligtvis tråkigt, han var en fantastisk skidåkare som haft en fantastisk karriär. Han har varit en inspiration, vi har ju hållit på sen ung ålder och hela vägen till landslaget. Han har varit en person som alltid varit nära mig i laget, säger han till SVT Sport.
– Spontant kanske jag trodde han skulle fortsätta, men ändå är jag inte helt överraskad. Jag har ju varit i sitsen själv nyligen och hållit på länge… Så det är både och men lite förvånad är jag absolut.

”Hellner kommer saknas”

Med tanke på att även Jönsson la ned karriären tidigare i våras så blir det här ett tufft besked för svenskan herrlandslaget i längdskidor. Att klara sig utan två av lagets största profiler senaste åren.

Jönsson är övertygad om att Hellner kommer bli väldigt saknad i landslaget – både som idrottare och som person.
– Oj, det här kommer väldigt snabbt på men Marcus är en sån där som bara kör på. Han har höjt nivån i laget jämt, alltid varit stark på intervaller, träningsläger… Man visste att är man nära Marcus är man nära världseliten, så var det. Och en härlig kille att ha i laget. Det klart att han kommer saknas, men så här är det. Allt har sin tid, säger Jönsson till SVT Sport

Dela artikeln om du kommer sakna Hellner och Jönsson!

LÄS MER: Beskedet: Skidstjärnan Marcus Hellner avslutar karriären

Pappans oro för Anna Holmlund: ”Det känns inget kul…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);