Thomas Wassbergs oväntade ord till stortalangen Edvin Anger – avslöjar nu kuppen: ”Svårt att tacka nej”

Edvin Anger är en av Sveriges riktigt stora skidtalanger.
Nu avslöjar ikonen Thomas Wassberg hur han lyckades övertala 20-åringen.
– Det är svårt att tacka nej till Wassberg, säger Anger till SportExpressen.

Senaste året har verkligen Edvin Anger fått sitt stora genombrott i skidvärlden. Unge svensken har imponerat stort i sprint på världscupen och sågs som en intressant utmanare till medaljerna i skid-VM 2023 i Planica.

Angers revansch

Men mästerskapet i Slovenien blev en stor besvikelse för 20-åringen som inte alls lyckades leva upp till förväntningarna och åkte hem i förtid efter svaga insatser. Förra helgen kom sedan den stora revanschen när Anger var en del av det svenska laget som vann mixedstafetten på världscupen i Falun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
230219 Edvin Anger of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Skidanläggningen vid Lugnet i Falun kan man också kalla för hemmaplan för Anger som är uppvuxen i Hedemora, bara några mil bort. Men trots hemkärleken har svenska stortalangen lämnat Hedemora och tävlar sedan 2000 för Åsarna IK i Jämtland.

LÄS MER: Svenska stortalangen Edvin Anger avslöjar nya kärlekslyckan – efter jobbiga tiden: ”Betytt mycket”

Ikonens kupp

Den klassiska föreningen som fostrat stora namn som Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Johan Olsson och Ida Ingemarsdotter. Och nuförtiden heter lagkamraterna William Poromaa och Jens Burman.
– Åsarna är en klubb jag trivs i och tycker att jag passar bra i. Men jag kommer alltid vara en grabb från Hedemora. Det är så jag är igenkänd. Sedan åker jag för Åsarna och det är bara för att jag trivs bra, berättar Anger i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, skidor
150219 Thomas Wassberg står på Lugnet under damernas sprint under skid-VM den 19 februari 2015 i Falun. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74058

Det var just ikonen Wassberg som lockade över Anger till Jämtland med en värvningskupp för tre år sedan. Då var OS-guldhjälten det högsta hönset i Åsarna IK och såg den stora potentialen i Edvin Anger.
– Jag var ordförande i klubben då, så det var naturligt. Det var andra som var bekanta med föräldrarna, så det fanns en liten koppling där, erkänner Wassberg för kvällstidningen.

Wassbergs tips

LÄS MER: Norska attacken mot Frida Karlsson och Ebba Andersson – rasar efter orden i Finland: ”De pissar på sporten”

Anger avslöjar att Wassberg och Williams pappa Larry Poromaa kom till Dalarna för att träffa skidlöftet och äta middag med honom.
– Det var väl en stor anledning. Det är svårt att tacka nej när Wassberg kommer, säger Edvin i intervjun och berättar även det tipset han fick från Thomas Wassberg.
– Träna hårt och skaffa ingen tjej var väl tipset.

Det sista har 20-åringen inte lyckats hålla då han i dagarna gått ut och pratat öppet om sin nya kärlekslycka – från Norge(!).

Hur bra tror du Edvin Anger kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!