Svenska stortalangen Edvin Anger avslöjar nya kärlekslyckan – efter jobbiga tiden: ”Betytt mycket”

Edvin Anger kommer från en jobbig tid med ett misslyckat VM i ryggen.
Men nu avslöjar han det stora glädjebeskedet vid sidan av spåren.
– Jag har träffat någon. Det är lite lurigt, men vi får se, säger han till lokaltidningen SDT.

Efter att ha fått sitt stora genombrott på världscupen gick unge stortalangen Edvin Anger in i sitt första skid-VM med väldigt höga förväntningar. 20-åringen sågs som en mycket intressant utmanare i sprinten men det gick inte alls som han hoppades på.

Anger i skid-VM

Angers VM-debut i Planica blev istället en rejäl besvikelse och han valde att lämna mästerskapet efter att ha kommit på 5O:e plats i 15 km fritt. Nu öppnar han upp om den jobbiga perioden drygt två veckor efter mästerskapet.
– Det är jättedåligt, extremt dåligt. Men det är nästan så att jag glömt det nu. Så där dåligt vet jag att jag inte åker i vanliga fall. Man blir lite nere när det inte går som man vill. Man vill ju vara där uppe som man varit hela säsongen. När det inte funkar och det blir andra saker som spelar in, först stolpe ut när jag knäcker en stav, och sedan att jag har dåliga skidor på teamsprinten. Det är ju inget jag kan påverka, säger han i en intervju med Södra Dalarnes Tidning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
230219 Edvin Anger of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Efter ett par veckors tävlingsuppehåll återvände jättelöftet till sprinten i Dammen men åkte ut redan i kvartsfinalen. Betydligt bättre gick det i Falun under helgen som var då Anger var med och vann mixedstafetten för Sverige tillsammans med Jonna Sundling, Moa Ilar och Calle Halfvarsson.

LÄS MER: VM-hjältarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist om hemliga festlivet utanför spåren: ”Det gör vi alla”

Kärlekslyckan

Men vid sidan av skidspåren har Edvin Anger haft ett stort glädjebesked under den jobbiga perioden med skid-VM. Svensken avslöjar nu att han träffat en ny kärlek – från Norge.
– Det är ganska nytt. Vi har haft kontakt i några månader. Vi bor sex timmar från varandra, så det är lite lurigt. Men vi får se. Hon var en viktig person för mig under VM. Vi pratade en hel del i telefon, erkänner han för lokaltidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
230319 Edvin Anger of Sweden competes in 4×5 km mixed relay during the FIS Cross-Country World Cup on March 19, 2023 in Falun. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0344

Paret träffades via en dejtingapp när Anger var och tävlade på världscupen i Lillehammer.
– Första gången jag åkte bra var i Lillehammer, och det var ju där jag träffade henne. Och tydligen hittade jag formen från ingenstans i Drammen, så hon kanske har en positiv inverkan, säger Edvin med ett leende i intervjun.

Hur bra tror du Edvin Anger kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Norske storstjärnan Johannes Thingnes Bö slår tillbaka mot ikonen Pernilla Wiberg: ”Dum i huvudet”