Norske storstjärnan Johannes Thingnes Bö slår tillbaka mot ikonen Pernilla Wiberg: ”Dum i huvudet”

Johannes Thingnes Bö har fullständigt dominerat skidskyttet.
Svenska ikonen Pernilla Wiberg har pekat ut honom som ”dum i huvudet”.
Nu kommer svaret från norska storstjärnan till ”Pillan”.

Självklart avslutade dominanten Johannes Thingnes Bö säsongen genom att vinna det sista loppet hemma i Holmenkollen. Norrmannen har fullständigt utklassat allt motstånd under säsongen och varit fullkomligt överlägsen både i spåren och på skyttevallen.

Pillan Wibergs ord

29-åringen har vunnit otroliga 19 av 23 individuella lopp som han har ställt upp i på världscupen den här säsongen. Han vann dessutom så mycket som fem VM-guld i Oberhof och har nästintill varit oslagbar senaste året.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johannes Thingnes Bö, skidskytte
230319 Johannes Thingnes Bø of Norway celebrates with the overall trophy after men’s 15 km biathlon mass start during the IBU World Cup on March 19, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0414

Svenska ikonen Pernilla Wiberg använde sig av rätt så oväntade i helgen när hon skulle förklara varför norrmannen är så överlägsen.
– Vi är alla lite dumma i huvudet och det måste man vara för att lyckas i idrott, på olika sätt förstås, sa alpina legendaren i ”Vinterstudion” loppet.

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord efter Petter Northugs fräcka gravidskämt till henne – svaret till kaxige norrmannen

Thingnes Bös svar

Nu kommer svaret från Thingnes Bö till ”Pillan” och han är verkligen tveksam till ordvalen.
– Man måste vara det (dum i huvudet) för att bli expert också i så fall. Men i skidskyttet är det lite andra medel, jag tror inte det hjälper att vara dum. Det gäller att ta smarta val och det tycker jag att jag har gjort, säger han till SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pernilla Wiberg, skidor
221113 Pernilla Wiberg, SVT, under skidskyttepremiären den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Norrmannen vill vara tydlig med att han inte håller med Wiberg.
– Nej, jag tror inte det är genomgående. Det finns alltid några dumma idrottare, men det är snarare undanget tycker jag, säger Thingnes Bö i intervjun.

LÄS MER: VM-hjältarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist om hemliga festlivet utanför spåren: ”Det gör vi alla”

Johannes Thingnes Bö vinner den totala världscupen för fjärde gången i karriären. Han har nu tagit 69 individuella världscupsegrar och sammanlagt 108 pallplatser genom åren.

Vad tycker du om norska svaret till Pernilla Wiberg? Dela artikeln och säg din åsikt!