Therese Johaugs avgörande ord till Frida Karlsson – skiddrottningen med tydlig varning: "Hon får inte..."

Therese Johaugs avgörande ord till Frida Karlsson – skiddrottningen med tydlig varning: ”Hon får inte…”

Frida Karlsson vann Tour de Ski och kollapsade fullständigt.
Efteråt tackar hon norska skiddrottningen Therese Johaug för succén i skidspåren.
Men Johaug svarar då med en tydlig varning tillbaka till Karlsson.

Det blev oerhört läskiga bilder när en helt slutpumpad Frida Karlsson kollapsade helt i målfållan efter det sista loppet av årets upplaga av Tour de Ski. Svenskan tog ut sig fullständigt för att kämpa sig upp för den tuffa monsterbacken i Alpe Cermis.

Karlssons succé

Svenskan gick i mål som nummer 15 och det räckte gott och väl till att vinna totalsegern i Tour de Ski och bli den första svensken sedan Charlotte Kalla 2008 att vinna minitouren. Det här var Karlssons tredje deltagande i Tour de Ski och den allra första gången hon lyckades slutföra utan att lämna i förtid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230107 Frida Karlsson of Sweden after women’s 15km mass start during Tour de Ski on January 7, 2023 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0439

23-åringen har fått gå igenom flera tuffa år för att komma till den här stora bedriften och frågan är om det inte är hennes största individuella framgång hittills i karriären.
– För två år sedan hade jag bara ont, och jag kunde inte gå bra alls. Jag har lärt mig mycket, säger hon till norska tidningen Dagbladet.

LÄS MER: Allvarliga orden i Norge för Frida Karlsson – efter den otäcka kollapsen: ”Visar att hon inte är nära Johaug”

Johaugs varning

23-åringen vill också tacka norska skiddrottningen Therese Johaug efter den här säsongens stora framgångar. Hennes avsked till världscupen har fått Frida att slappna av mycket mer än tidigare.
– Nu kan jag sänka axlarna och bara gå avslappnat och bra. Tidigare hade jag en känsla av att jag var tvungen att överprestera för att vinna. Jag var tvungen att börja i hög fart och hålla den farten för att vinna. Då kan det gå sönder eller slitas. Antingen vann jag, eller så hamnade jag lite längre bak på resultatlistan, säger Karlsson i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Orden har nått norska skidlegendaren Johaug som skrattar gott och skickar en tydlig varning tillbaka till svenskan.
– Hon får inte slappna av för mycket, för då kommer de andra och tar henne, säger Johaug till norska tidningen.
– Hon har visat väldigt fin och bra form hittills, men jag tror på ett sätt att Frida, och det sa hon till mig i Beitostölen också, har satt upp ett annan taktik än förra året. Då var hon i form väldigt tidigt. Jag tror att hon vill ta fram sin toppotential i VM.

Vad är din ärliga åsikt om Frida Karlsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Lagkamraternas stora vrede – rasar efter bilderna på Frida Karlsson: ”Det är över gränsen… Så respektlöst”