Therese Johaug slår nu tillbaka mot Frida Karlsson – efter svenskans hårda ord inför comebacken: ”Ska inte vara kaxig”

Therese Johaug kan snart ha bestämt sig för comeback.
Då slår norska legendaren tillbaka mot Frida Karlssons hårda ord.
– Jag ska inte vara kaxig, men…, säger Johaug till norska tidningen VG.

Det är den stora snackisen i skidvärlden just nu. Alla går bara och väntar på att norska skiddrottningen Therese Johaug ska bestämma sig om en storslagen comeback.

Karlssons ord

Johaug har ännu inte bestämt sig och ett slutgiltigt svar om hon återvänder eller inte kommer att komma de närmaste veckorna. Men klart att hon är sugen på att åka femmilen under skid-VM 2025 i Trondheim, det har inte alls varit någon hemlighet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Men den stora frågan är om hon har motivationen och kraften att påbörja en helhjärtad elitsatsning igen, efter att ha lagt av och dessutom blivit mamma. Nyligen öppnade svenska skidstjärnan Frida Karlsson upp om en eventuell comeback för Johaug och var då hård och brutalt ärlig mot norskan om att det kommer bli tufft att återvända till världseliten.
– Jag kan bara titta på mig själv, jag blir inte sämre. Nivån har totalt sett blivit mycket högre och jag tycker att loppen har förändrats lite, bredden är mycket högre nu, sa Karlsson då.
– Hon skrämde konkurrenterna med en chockstart och ingen brydde sig om henne. Men jag tror inte att folk kommer att bara släppa iväg henne nu.

Johaugs svar

Nu slår Johaug tillbaka mot svenskans hårda ord och håller inte alls med om att det blivit så mycket bättre sedan 2022 när hon avslutade karriären.
– Nej, det ska jag ärligt erkänna. Det har andra, som Lotta (Udnes Weng), kommit och sagt till mig. Att det inte är den där farten som innan jag la av. Nu är det mer jämnt i toppen, säger norskan i en intervju med VG.
– Men hade du tagit bort mig de sista åren som jag tävlade så hade det också varit jämnt. Om du tittar på mästerskapen så låg jag längst fram och alla andra kämpade om medaljerna där bakom. Jag ska inte vara kaxig, men det är ett faktum.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Norska tidningen frågar sedan om Johaug är sugen på att överbevisa Karlsson med en överkörning i nästa skid-VM.
– Om vi kommer till Trondheim och hon slår mig… Oj oj oj, då blir jag irriterad. Men på ett bra sätt. För att vi har busat och bråkat lite. Men det sitter fortfarande kvar, den där tremilen i Holmenkollen 2020 (då Frida Karlsson besegrade Therese Johaug), erkänner norska giganten.

LÄS MER: Maja Dahlqvist erkänner nu vad hon egentligen tycker om norska ärkerivalen Kristine Stavås Skistad: ”Vi ska inte…”

Många skidåkare har välkomnat Therese Johaug tillbaka till skidspåren, men det tror norska landslagstränaren Pål Gunnar Mikkelsplass bara är ett spel för galleriet.
– De ”måste” säga att Therese är välkommen tillbaka. Och många kanske tycker att det ska bli spännande på ett sätt, men jag tror att de vet att det kommer att bli värre att ta medalj. Och då är frågan vilken medalj de vill ha, säger han till VG.
– Jag har inte någon tro på att nivån på damernas längdskidåkning har höjts särskilt mycket. Om Therese är runt den nivån hon var så är hon tillräckligt bra för att ta guld. Några av åkarna må ha höjt sig, men de måste höja sig ganska mycket för att vara på Thereses toppnivå.

Vad tycker du om Therese Johaugs svar till Frida Karlsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev