Maja Dahlqvist erkänner nu vad hon egentligen tycker om norska ärkerivalen Kristine Stavås Skistad: ”Vi ska inte…”

Kristine Stavås Skistad retade gallfeber på svenskarna.
Nu erkänner Maja Dahlqvist vad hon egentligen tycker om norskan.
– Vi ska inte vara för snälla mot varandra, säger hon till SVT.

Just nu laddar världens bästa längdskidåkare om batterierna efter en lång säsong. Snart så sätter förberedelserna igång för fullt inför den nya säsongen och då blir det åka av när det vankas skid-VM i Trondheim 2025.

Majas tuffa säsong

Senaste säsongen var en tuff sådan för svenska veteranen Maja Dahlqvist. Efter att ha vunnit sprintcupen två år på raken fick hon det inte alls att stämma på världscupen och hamnade långt ned i resultatlistorna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maja Dahlqvist, skidor
231023 Maja Dahlqvist, längd, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Desto bättre gick det för landslagskollegan Linn Svahn som äntligen hittade rätt igen efter några jobbiga år och radade upp segrar på världscupen. Hon vann sprintcupen och kom tvåa i den totala världscupen, men det hade kunnat bli så mycket bättre om det inte vore för en kaxig norska.

Skistads beteende

Kristine Stavås Skistad blev verkligen en ärkerival till Svahn på sprintloppen och retade gallfeber på alla svenskar med sina pikar och gliringar. Norskan bjöd på både slängkyssar och hyssjande på mållinjen efter att ha besegrat svenskorna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristine Stavås Skistad, skidor
240315 Kristine Stavås Skistad of Norway celebrates after the Women’s Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 15, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0474

Nu erkänner Maja Dahlqvist vad hon tycker om rivaliteten med Norge och framförallt Stavås Skistad.
– När vi står på startlinjen, då är det ju liksom Sverige mot Norge. Men utöver det så är det liksom, vi är bara människor som vem som helst. Så det är inte så att jag känner att, ja men runt om, när vi inte är på startlinjen, då är det bra stämning, säger Maja i en intervju med SVT.

LÄS MER: Skidprofilens allvarliga ord om Stina Nilsson efter bytet från skidskytte till en helt ny sport: ”Jag är orolig över det”

Dahlqvist blir inte alls irriterad av norskans kaxiga beteende, snarare tvärtom så uppskattar hon att det kivas en del på loppen.
– Nej, jag tycker att det är ganska kul. Det måste vara lite så där också på plats, tror jag. För att det ska vara lite så att man ska kunna få ut allt av sig själv, men också för att det ska bli lite mer intresse runt om för sporten. Att det händer lite och inte bara att vi är för snälla med varandra hela tiden, säger svenskan till tv-kanalen.

Vad tycker du egentligen om norskan Kristine Stavås Skistad? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev