Therese Johaug ryter till efter allt tjat om Frida Karlsson – och skickar hälsning till svenska talangen

.

Frida Karlsson gjorde stor succé under senaste säsongen.
Och hon jämförs redan med skiddrottningen Therese Johaug.
Men nu ryter norska storstjärnan till efter allt tjat.

Hon slog igenom med dunder och brak under senaste skidsäsongen. Frida Karlsson vann VM-guld, VM-silver och VM-brons i Seefeld i vintras.

Frida Karlsson irriterad

Därmed tangerade svenska talangen en viss Therese Johaugs rekordnotering från Sapporo 2007 som den bästa junioren i senior-VM någonsin. Och direkt blev det jämförelser mellan svenskan och norskan.

Frida Karlsson, Therese Johaug
190302 Frida Karlsson of Sweden poses with her gold, silver and bronze medals at the Medal ceremony for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87908

Något som gjorde 19-åringen irriterad.
– Det börjar bli lite tjatigt. Therese är den som är bäst just nu och självklart är det henne alla, inklusive jag, vill slå. Men jag tänker inte fokusera något på det, utan fokusera på att utvecklas själv och mina prestationer, sa Karlsson till SVT Sport tidigare.

Therese Johaug ryter ifrån

Även Johaug ryter till efter allt tjat om Karlsson som den ”nya Johaug”. Och vill få ett stopp på jämförelserna.
– Frida måste få vara Frida. Hon är ingen Therese. Det är otroligt viktigt att folk inte kopplar ihop henne med mig, för hon måste få lov att vara Frida Karlsson och inte den nya Therese Johaug, säger norskan till Nettavisen.

Frida Karlsson, Therese Johaug
190302 Therese Johaug of Norway celebrates after women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87906

Johaug vill även ge ett viktigt råd till svenska stortalangen inför den kommande säsongen. Ett råd som kan bli guld värt.
– Hon är 19 år och blir kastad rätt ut i världscupcirkusen nu. Det är så många saker som följer med, det handlar inte bara om att åka snabbt på skidorna. Du ska hantera media, förväntningar, sponsorer, du är en förebild och ska ställa upp på något rullskidlopp här och där. Jag tror det är viktigt för henne att avskärma sig lite grann framöver och bara växa med uppgiften, säger skiddrottningen till den norska tidningen.

LÄS MER: Här är guldmakarna Wolfgang Pichler och Rikard Grips nya jobb!

Norska storstjärnan Therese Johaugs kritik mot kontroversiella skidförslaget: ”Det är dumt!”