Svenska stjärnan kan missa skid-VM – efter nya beskedet: ”Det är tråkigt”

Anna Dyvik tvingas lämna återbud till tävlingarna i estniska Otepää.
Svenskan har drabbats av en förkylning.
Nu är även hennes medverkan i VM i fara, det på grund av den tuffa konkurrensen.

Efter U23 VM-succén, där hon tog två guld, har Anna Dyvik haft det tuffare. Förra helgen kom dock ett styrkebesked när 24-åringen slutade på femteplats i sprinten i Dresden.

Anna Dyvik ställer in

Men till helgens tävlingar i estniska Otepää finns Dyvik inte med. Svenskan har drabbats av en förkylning och tvingas ställa in.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Dyvik har stått för fina resultat i Skandinaviska Cupen, men får vänta på att åka i världscupen på grund av sjukdomen.
– Anna har gjort det bra på de skandinaviska cuperna. Hon har inte åkt jättemycket i världscupen, men vi vet att ifjol kom hon i bra form i januari. Så det är tråkigt att det här kommer nu. Hon har en hög kapacitet och hon har haft en uppåtgående trend, säger förbundskaptenen Rikard Grip till Expressen.

För första gången sedan innan Tour de Ski kommer Sverige med ett fullt stjärnspäckat lag till tävlingarna. Ebba Andersson och Charlotte Kalla är tillbaka i världscupen för distansloppen.

Samtidigt kör Stina Nilsson och Maja Dahlqvist fortsatt sprintloppen efter förra helgen dundersuccé. Den sistnämnda tar Dyviks plats i 10-kilometersloppet medan Linn Sömskar kör sprinten.

Kan missa skid-VM

Den inställda tävlingen kommer minst sagt oläglig för Dyvik. VM i Seefeld kommer allt närmare och Rikard Grip ska snart ta ut sin slutgiltiga trupp.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Vill det sig illa kan återbudet leda till att Dyvik inte får en VM-plats.
– Det är tufft att ta en plats i laget. Det är tråkigt att de inte får vara med i vissa tävlingar och visa vad de går för, säger Grip till Expressen och fortsätter:
– Vi har fortsatt SM kvar att åka och gör man goda insatser där finns det goda möjligheter att ta sig vidare, men det är aldrig positivt att få infektioner. Men det är inte på något vis kört, säger Grip.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stina Nilssons jobbiga dilemma: Kan tvingas avstå medaljchansen på VM

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat