Svenska skidtalangens otroliga pengaregn efter mäktiga genombrottet: ”Det går bra nu…”

20-årige Linn Svahn har fått ett makalöst genombrott i år.
Och nu belönas svenska skidtalangen med ett otroligt pengaregn.
– Pengar rullar in som det ska, det går bra nu, säger hon till SportExpressen.

Inför årets skidsäsong var det inga många som hade särskilt höga förväntningar på 20-åriga Linn Svahn. Men vilket otroligt genombrott svenska skidtalangen stått för i år.

Pengaregn för Svahn

Svahn har mäktat med hela fyra världscupsegrar på bara tre tävlingshelger. Och det har gett rejält med klirr i kassan för unga 20-åringen.

Linn Svahn, skidlandslaget
191124 Linn Svahn, Östersunds SK, Nadine Faendrich, Schweiz, och Jonna Sundling, Piteå Elit SK, på prisutdelningen efter finalen i sprint vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Efter premiärskrällen i Davos där hon vann individuella sprinten överraskande nog, segern i sprintstafetten i Planica och senaste helgen i Dresden med vinst i individuella sprinten och även sprintstafetten så pratar nu alla om Linn Svahn från Östersund. Framgångarna har också lett till ett enormt pengaregn för svenska skidtalangen.

Så mycket tjänar hon

Hittills har Svahn dragit in hela 490 000 kronor i prispengar från svenska och internationella skidförbundet, rapporterar SportExpressen.
– Pengar rullar in som de ska, det går bra nu, säger Svahn med ett leende till kvällstidningen.
– Det är väl en förutsättning om man ska kunna satsa. Man måste få det ekonomiska att gå runt. Men… jag tror inte man ska hålla på med skidåkning om man vill tjäna storkosingar, det tror jag inte. Det är inte det som motiverar mig, men det är kul. Det är en bonus.

Linn Svahn, skidlandslaget
180526 Utvecklingslandslagets Linn Svahn IFK Umeå fotograferad i Falun den 26 maj 2018 i Falun. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Framförallt har den rejäla summan prispengar blivit ett ekonomiskt lyft jämfört med förra säsongen när Svahn var junior.
– Tänk förra året, då tjänade jag några tusingar på ett år… det är kul att vara senior!, säger hon i intervjun.

Medaljmässigt är Linn Svahns främsta merit JVM-bronset i Lahtis förra året.

LÄS MER: Succésvenskan petades från skidlandslaget – nu avslöjar hon sanningen efter revanschen