Skidlandslaget bryter sina egna regler – för Frida Karlssons pojkvän William Poromaa

I dag släpptes den nya skidtruppen till världscupen i Nove Mesto.
Fortfarande saknas Frida Karlsson i svenska skidlandslaget.
Men nu får 20-åringens sambo William Poromaa istället chansen.

Världscupen i längdskidor stakar vidare och i helgen väntar nya tävlingar i tjeckiska Nove Mesto. Men fortfarande saknas de stora svenska skidstjärnorna Stina Nilsson och Frida Karlsson.

Skidlandslagets beslut

Desto glädjefullt är det att Ebba Andersson, Anna Dyvik och Moa Lundgren återvänder på damsidan. Dyvik gör därmed säsongsdebut i världscupen den här säsongen.

William Poromaa, skidlandslaget
191123 William Poromaa, Åsarna IK, efter skidloppet över 15 km klassisk stil vid Gällivarepremiären den 23 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Och på herrsidan väljer svenska skidlandslaget att faktiskt bryta mot sina egna regler. Genom att plocka ut och ge chansen till 20-årige talangen William Poromaa, sambo med Frida Karlsson.

”Tar inte ut juniorer”

Poromaa gjorde världscupdebut i Falun redan i mars och får nu chansen i Nove Mesto. Trots att skidlandslaget har som policy att inte plocka ut juniorer till världscupen innan JVM, en regel som stoppade Frida förra säsongen.

William Poromaa, Frida Karlsson
William Poromaa och Frida Karlsson. FOTO: Instagram

Men nu görs det alltså ett undantag för 20-åringen samt juniorerna Jonas Eriksson och Fredrik Andersson som alla tre får chansen till helgen.
– Jonas Eriksson, Fredrik Andersson och junioren William Poromaa, har alla gjort fina resultat i Skandinaviska cupen och nationella tävlingar i vinter. Kommande helg är ett bra tillfälle för dem att få erfarenhet av internationellt tävlande. Normalt tar vi inte ut juniorer till världscuptävlande före junior-VM, men i år genomförs mästerskapet först i mars och efter det återstår endast tävlingarna i Kanada och USA, säger herrtränaren Mattias Nilsson i ett pressmeddelande.

Till helgen kör åkarna 15 respektive 10 kilometer fritt under lördagen och sedan väntar en klassisk jaktstart på söndagen.

Hela skidtruppen:

Damer
Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF
​Anna Dyvik, IFK Mora SK
​Charlotte Kalla, Piteå elit
​​Moa Lundgren, IFK Umeå
​​Emma Ribom, Piteå elit
​​Evelina Settlin, Hudiksvalls IF

Herrar
Fredrik Andersson, Sollefteå skidor IF
​Jens Burman, Åsarna IK
​Jonas Eriksson, IFK Mora SK
​Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
​William Poromaa, Åsarna IK
​Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF

View this post on Instagram

En vanlig måndagkväll i SolleC🤠

A post shared by Frida Karlsson (@fridakarlsson) on

LÄS MER: Gunde Svans oro för sonen Ferry – som just nu är i katastrofdrabbade Australien