Gunde Svans oro för sonen Ferry – som just nu är i katastrofdrabbade Australien

Gunde Svans oro för sonen Ferry – som just nu är i katastrofdrabbade Australien

Australien har drabbats hårt av bränderna som sprider sig i landet.
Det har väckt en stor oro hos Gunde Svan, som har sonen Ferry Svan i Australien just nu.
– Vi håller hela tiden koll på hur det utvecklas, säger han till SportExpressen.

Gunde Svans son Ferry Svan fortsätter att göra stor succé inom timbersport. I höstas blev 23-åringen historisk när han kom sjua i sitt allra första VM i timbersport.

Gunde Svans oro

Nu satsar Ferry fullt ut mot hemma-VM i Göteborg i slutet av 2020. Just nu befinner han sig i Australien på träningsläger, det land som är oerhört branddrabbat för närvarande.
– Vi är strax utanför Melbourne, några timmar från bränderna och har egentligen inte märkt av så mycket här. Men det är självklart väldigt mycket i tv och tidningar om bränderna. Och vi håller hela tiden noga koll på hur det utvecklas, säger Svan till SportExpressen.

Gunde Svan, skidor
170825 Skidlegendaren Gunde Svan är på plats för att se sonen Ferry Svan tävla i NM i Timbersports den 25 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59152

Men pappa Gunde och mamma Marie Svan är ändå oroliga för sonen. Och Ferry har haft kontinuerlig kontakt med föräldrarna under tiden i Australien.
– Ja, de är så klart lite mer undrande om allt är bra med anledning av bränderna. Men jag känner mig lugn och tror att de gör det också, säger han till kvällstidningen.

Ferry i Australien

Ferry Svan anlände till Australien i början av januari och även om de otäcka bränderna redan hade startat då så var han inte orolig.
– Jag hade tät kontakt med de här borta som försäkrade mig om att det inte är någon fara just där vi befinner oss under lägret så jag kände mig lugn med att åka hit, säger han.

Ferry Svan, timbersport
190525 Timbersports, Ferry Svan och kanadensaren Stirling Hart under tävlingen Champions Trophy den 25 maj 2019 i Tjolöholm. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / Cop 206

Anledningen till att 23-åringen åkt till just Australien för träningsläger är för att nationen är världsledande inom timbersport. Och där får Svan träna ihop med förre världsmästaren Laurence O’Toole.

LÄS MER: Ferry Svan historisk – efter jättesuccén i hans allra första VM: ”Ändå lite besviken…”