Ferry Svan historisk – efter jättesuccén i hans allra första VM: "Ändå lite besviken..."

Ferry Svan historisk – efter jättesuccén i hans allra första VM: ”Ändå lite besviken…”

Ferry Svan gjorde sitt allra första VM – och skrev historia.
23-åringen blev sjua under VM i timbersport och slog en rad rekord.
– Att slå tre personliga rekord varav ett nordiskt rekord i mitt första VM någonsin, det är jag väldigt nöjd med, säger Svan till SportExpressen.

Skidlegendaren Gunde Svans son har valt att gå en helt annan väg än sin pappa. Ferry Svan satsar istället fullt ut på timbersport och har nu gjort sitt allra första VM.

Ferry Svan historisk

23-åringens mål inför första världsmästerskapet var att komma bland de åtta bästa och därför gå vidare till andra omgången av totalt tre omgångar. Det gjorde verkligen Svan som skrev historia i VM för timbersport.

Ferry Svan, timbersport
180705 Ferry Svan poserar för ett porträtt under dag 4 av SM-veckan den 5 juli 2018 i Helsingborg/Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Redan i första omgången slog svensken nytt nordiskt rekord och VM-debutanten fortsatte sedan med ytterligare två personliga rekord.
– Att slå tre personliga rekord varav ett nordiskt rekord i mitt första VM någonsin, det är jag väldigt nöjd med. Det bekräftar också att det finns tid att kapa på många grenar, och rekorden blir ett kvitto på att jag tränar på rätt sätt, säger Ferry Svan till SportExpressen.

Ferry Svan sjua i VM

Ferry Svan blev till slut sjua i VM-debuten men är ändå en aning besviken trots tre personliga rekord och det nordiska rekordet.
– Även om jag nådde målen jag satt på förhand, att ta mig till andra rundan, är jag ändå lite besviken på min insats. Men sen när man tänker på att jag placerat mig sjunde bäst i världen, ja då kan jag så klart inte sticka under stol med att jag känner mig nöjd, säger han till kvällstidningen.

Ferry Svan, timbersport
190525 Timbersports, Ferry Svan under tävlingen Champions Trophy den 25 maj 2019 i Tjolöholm. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / Cop 206

Nästa VM i timbersport kommer att avgöras i Sverige 2020. Då gäller Göteborg och Partille som värdstäder och räkna med att en viss Ferry Svan verkligen satsar mot medalj då.

LÄS MER: Nu ska Ferry Svan bli bäst i världen – i den mest oväntade sporten