Succésvenskan petades från skidlandslaget – nu avslöjar hon sanningen efter revanschen

Hon petades från skidlandslaget inför den här säsongen.
Nu avslöjar succésvenskan Linn Sömskar sanningen om petningen.
– Vi hade en del diskussioner, säger hon till SportExpressen.

Helgens sprinttävling i Dresden, Tyskland, slutade med rejäl svensksuccé. Det blev hela tre pallplatser i världscupen när Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Johan Häggström imponerade stort.

Petad i skidlandslaget

Men bakom de toppnamnen överraskade även en annan svenska enormt. Linn Sömskar fick chansen i världscupen för första gången den här säsongen och åkte in på en mycket fin femteplats.

Linn Sömskar, skidlandslaget
190120 Linn Sömskar of Sweden competes in the women’s 10 km classic technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on January 20, 2019 in Otepää. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160409

Succésvenskan slog stornamn som Maiken Caspersen Falla och Nadine Fähndrich. Och även en revansch för 30-åringen som petades från både A-laget och andralaget hos skidlandslaget inför den här säsongen.

Avslöjar nu sanningen

Nu berättar Sömskar om det tuffa beslutet inför årets säsong.
– Vi hade en del diskussioner. Det var inte bara så att de ringde och sa ”du är inte med”, utan… jag har själv varit med i hela beslutet som blev. Det var inte bara från deras sida, egentligen, säger hon till SportExpressen och pekar på att det stora problemet är rullskidor.
– Jag tycker det är roligt med rullskidtävlingar och det tycker inte landslaget. Sen vet jag ju inte exakt vilket beslut de tagit om jag meddelat att jag inte skulle åka rullskidor. Men… jag var med i snacket.

Linn Sömskar, skidlandslaget
191122 Linn Sömskar, IFK Umeå, vid prisutdelningen under skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Sömskar är faktiskt en av världens allra bästa rullskidåkare och plockade hem hela 3 guld vid senaste VM.
– Jag känner att jag får ut min fulla potential där. Jag upptäckte tidigt att jag var bra på det och… det är en väldigt härlig atmosfär i rullskidåkningen. Det är så mycket glädje. Det ger mig väldigt mycket att vara ute på de tävlingarna, säger hon till kvällstidningen.

Men hon vill också fortsätta åka längdskidor och hoppas nu på fler chanser i världscupen för skidlandslaget. Efter den fina femteplatsen i helgens sprintävling.

LÄS MER: SVT-experten Anders Blomquists kritik – mot Charlotte Kalla