SVT-experten Anders Blomquists kritik – mot Charlotte Kalla

SVT-experten Anders Blomquists kritik – mot Charlotte Kalla

Charlotte Kalla har haft en blytung säsong i skidspåren.
Nu kritiserar SVT-experten Anders Blomquist hennes träningsupplägg och han är samtidigt inte säker på att skidstjärnan är beredd att kämpa för att sa sig ur svackan.
– Just nu gräver hon bara ner sig, säger han till SportExpressen.

Några av Sveriges främsta skidstjärnor har fått en tuff start på säsongen. Frida Karlsson har stoppats från att tävla samtidigt som Stina Nilsson åkt på en skada.

Tung säsongsstart

Nilsson tvingades kiva av Tour de Ski redan efter en etapp med en revbensskada. Det gör att hon tvingas till vila i upp emot sex veckor.

191231 Charlotte Kalla of Sweden after the women’s 10 km free technique interval start during Tour de Ski on December 31, 2019 in Toblach. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyån

En som inte störts av skador är Charlotte Kalla.

Kritiken mot Charlotte Kalla

32-åringen har tävlat från start, men säsongen har varit allt annat hon hoppats på. Kalla har inte haft en chans på topplaceringar och i Tour de Ski, ett av hennes främsta mål under säsongen, slutade det med en tolfte plats.

Tidigare i veckan gick den norske landslagstränaren Ole Morten Iversen ut och kommenterade Kallas säsong.

Även hos grannarna i väst finns det oro för hennes framtid som toppåkare.
– Det gör nästan ont att se henne åka. Hon saknar gnistan. Charlotte är långt ifrån att vara i bra form. Det hon levererar nu är inte på den nivå som hon normalt brukar vara på och det är synd, för det är fint att ha henne där uppe, sa Iversen då VG.

Nu får Charlotte Kalla även ta emot kritik från svenskt håll.

200105 Anders Blomquist of Swedish broadcaster SVT after the men’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 5, 2020 in Val di Fiemme. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

SVT:s skidexpert Anders Blomquist kritiserar skidstjärnans träningsupplägg i en intervju med SportExpressen.
– Hon har väl hoppats på att det ska släppa genom att köra på som vanligt. Och att kroppen ska svara. Men nu har den inte gjort det. Och jag tycker att Charlotte borde bryta sitt upplägg. Lägga in alternativ träning, vila eller göra något annat. För just nu gräver hon bara ner sig. Det är åtminstone min känsla, säger han till tidningen.

Samtidigt poängterar Blomquist att man måste vara närmare henne för att ha full förståelse för vad som skett och kunna ge en rättvis bild.

”Har mer att ge”

Frågetecknen kring framtiden är många, samtidigt som Kalla sagt sig satsa mot VM i Oberstdorf nästa år.

Blomquist är hoppfull över att den svenska, och internationella, skidpubliken får se mer av Charlotte Kalla nästa vinter. Samtidigt kan detta innebära hennes sista säsong.
– Det kan så klart vara det, men jag tror och hoppas inte det. För jag tror att hon har mer att ge. Men det hänger helt ihop med motivation, säger Anders Blomquist till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Galna summan: Så mycket har Therese Johaug tjänat – bara i år