Stora chockbeskedet – svenska skidstjärnan missar hela säsongen!

Här kommer ett riktigt tungt besked för skidlandslaget.
Svenska skidstjärnan Hanna Falk missar hela skidsäsongen.
30-åringen meddelar i dag att hon ska operera ryggen.

Bara en månad kvar nu sedan drar skidsäsongen äntligen igång igen med världscuppremiären i finska Ruka. Men nu kommer ett riktigt tungt besked för svenska skidlandslaget.

Hanna Falk missar hela säsongen

Svenska sprintspecialisten Hanna Falk meddelar i dag att hon missar hela säsongen på grund av en ryggskada.
– Hanna har under ett par års tid till och från haft ryggbesvär i en grad som kunnat hanteras och hon har kunnat vara högpresterande. Nu har hon dock kommit till ett läge då vi bedömer att hon är bäst hjälpt av en diskoperation, vilket planeras ske inom 1–2 månader. Under denna säsong kommer Hanna till stor del få fokusera på rehabiliteringsträning, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson i ett uttalande.

Falk skriver på Instagram och berättar att hon haft problem med ryggen i ett par år. Nu har hon fått beskedet att det beror på ett diskbråck och en utsliten disk i ryggen.

Hanna Falk ska opereras nu

Och nu väntar ryggoperation för 30-åringen.
– Framöver väntar operation och rehab några månader. Det känns tråkigt såklart men jag är motiverad till att göra rätt saker framöver och komma tillbaka starkare i livet och i skidåkningen. Att ha bra folk runtomkring sig betyder allt just nu, när saker och ting ställs på sin spets gäller det att vara skärpt, växa och plocka fram sitt riktiga jag!, skriver Falk på Instagram.

Hanna Falk har varit en av Sveriges bästa sprintåkare senaste åren men har haft svårt att leva upp till förväntningarna i mästerskap. Nu missar hon den här säsongen och får satsa mot VM 2021 i Oberstdorf.

LÄS MER: Oväntade vändningen efter 20 år – på grund av Charlotte Kallas jättekritik: ”Det är helt sjukt!”