Stina Nilssons svar till Björn Ferry – orden efter expertens kritik mot henne: ”Det är inget nytt…”

Stina Nilsson nobbas i VM.
Nu svarar hon på vad som gått snett – och på vad hon tycker om experternas kritik mot henne.
– Det är inget nytt för mig, säger hon till Expressen.

Åsikterna har varit många sedan Stina Nilsson tog steget över från längdskidor till skidskytte. Många tycker att stjärnan gjorde fel val, men förra säsongen såg hon ut att vara på rätt riktning, då hon gjorde fina resultat i världscupen.

Svaret till Ferry

Den här säsongen har dock varit bedrövlig, och utvecklingen tycks snarare ha gått åt fel håll. De senaste veckorna har Nilsson petats från världscupen, och det var därför ingen chock att hon inte fick någon plats till årets VM, som drar igång om någon vecka. Men det är ändå en missräkning jämfört med vad många hade räknat med.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Många experter har varit kritiska till Nilsson under säsongen. I Norge har man häpnat över framför allt hennes långsamma åktid, och även Björn Ferry har många gånger varit kritisk mot hennes utveckling. Nu svarar Nilsson på hur hon ser på SVT-expertens kritik.

– Jag har princip fått kritik från den dag jag började med skidskytte, så det är inget nytt för mig. Men det här (skidskyttet) är det roligaste jag vet. För mig är inga karriärer spikraka uppåt, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks fina hyllning till Sandra Näslund – mäktiga orden efter otroliga rekordet: ”Överlägsen”

”Är så kul oavsett”

Stina Nilsson menar samtidigt att EM är stort för henne, och att hon inte är besviken över den uteblivna VM-platsen.

– Jag tycker ju att det här med skidskytte är så kul oavsett. Det som triggar mig är när jag gör ett bra lopp. Jag har full respekt för att uttagningen till VM. Det är solklart varför det inte blev VM för min del. Sverige har fyra platser, och jag har inte varit i närheten av pallen den här säsongen. Att åka på EM är för min del stort, säger hon.

Björn Ferry, skidskytte
201114 Björn Ferry kommentator åt SVT under skidskytte, sprint den 14 november 2020 i Idre. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0027

Samtidigt medger hon att det är frustrerande. 

– Jo, men absolut. I den bästa av världar vill jag att det alltid ska stämma. Men jag tycker det är motiverande att försöka problemlösa och få bollen att rulla i rätt riktning igen.

LÄS MER: Per Elofssons öppenhjärtiga ord om vägen tillbaka efter svåra sjukdomen: ”Fått en större tacksamhet för livet”