Stina Nilssons första ord efter tuffa VM-petningen – hyllas nu av svenska folket: ”Jag hoppas att ni…”

Det blir ingen Stina Nilsson i skidskytte-VM.
Nu ger svenskan sina första ord efter beskedet, som inte var någon stor överraskning.
”Nu vidare mot EM i Lenzerheide”, skriver Stina på Instagram.

Skidskytte-VM står för dörren och 8 februari är det dags för våra svenska åkare att jaga de allra ädlaste medaljerna i tyska Oberhof. Senaste veckorna har det stora frågetecknet varit kring Stina Nilsson.

Nilsson petad

Svenskan fick en plats i OS-truppen förra året och har fått stort förtroende på världscupen den här säsongen. Men när VM-truppen offentliggjordes i helgen så kom beskedet att 29-åringen petas och inte får följa med landslaget till Oberhof.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221216 Stina Nilsson of Sweden competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 16, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Istället blir det Elvira Öberg, Hanna Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson och Mona Brorsson som ska representera de blågula färgerna på damsidan. På herrsidan blir det Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling och Emil Nykvist som åker till VM 2023.

LÄS MER: Björn Ferrys dom om Stina Nilsson – efter blytunga beskedet om VM: ”Det är jättebra för henne”

Stina hyllas

För Stina Nilsson blir det istället att tävla för Sverige i skidskytte-EM i schweiziska Lenzerheide här näst. Svenskans första ord efter VM-petningen blir därför inte så negativa utan hon ser fram emot utmaningen som ett EM innebär.
”Antholz visade sig vara en favorit även på vintern. Nu vidare mot EM i Lenzerheide, hoppas ni håller alla tummar och tår för mig”, skriver hon med ett första uttalande på Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Nilsson stöttas också av alla svenskar som följer henne i sociala medier. Inlägget på Instagram har fått nästan 17 000 gilla-markeringar och flera har kommenterat för att heja och skicka positiva tillrop till skidskytten.
”Håller alla tummar för dig, gillar din inställning och attityd även när det inte går som planerat”, skriver en användare.
”Heja Stina, kämpa kämpa, jag hejar alltid på dig (i med och motvind)”, skriver en annan.
”Skönt för dig att få åka EM så du får möjlighet till flera tävlingar. Ladda och stäng ute allt och bara vara i dig själv”, skriver en tredje.

LÄS MER: Vännen Maja Dahlqvists avslöjande – därför tvingas Frida Karlsson stå över igen: ”Hoppas hon lär sig…”

Skidskytte-EM i Lenzerheide, Schweiz, drar igång redan 25 januari och pågår till 29 januari. Förutom Stina är namn som Tilda Johansson, Johanna Skottheim, Sara Andersson, Felicia Lindqvist och Ella Halvarsson uttagna på damsidan.

Var det rätt beslut att peta Stina Nilsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: