Stina Nilssons brutalt ärliga ord inför första världscuploppet på tre månader – innersta tankarna: ”Lägger krokben på mig”

Stina Nilsson är tillbaka på världscupen igen.
Nu avslöjar hon sina innersta tankar inför första loppet på tre månader.
– Om jag skulle börja tänka på det lägger jag krokben för mig själv, säger hon till SVT.

Det blev en mardrömsstart på nuvarande säsongen för Stina Nilsson när första världscuphelgen slutade i stor besvikelse. Svenskan blev 84:a och 69:a i de två första loppen i Östersund och fick sedan lämna världscupen.

Nilsson tillbaka

Sedan dess har hon tävlat på IBU-cupen, nivån under världscupen, och försökt hitta tillbaka till självförtroendet igen. Nu har Nilsson fått en gyllene chans att tillbaka sin plats i världscupen igen då både Hanna Öberg och Linn Persson tvingas till vila.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
230303 Stina Nilsson of Sweden and Anna Magnusson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0431

Och det är en rejält taggad Stina som återvänder till världscupen igen för tävlingarna i Holmenkollen.
– Det känns väldigt spännande. Jag har gjort mycket i IBU och har känt att mycket har stämt. Det känns kul att se hur långt ett lopp kan räcka här. Det ska bli kul att få en chans nu, säger Stina Nilsson till nyhetsbyrån TT.

Stina erkänner

Men torsdagens distanslopp blev aldrig av och på grund av dåligt väder får Stina Nilsson vänta på sin comeback till fredagen istället. Världscuploppen i Norge ligger även till grund för laguttagningen till kommande tävlingar i Nordamerika och nu ska 30-åringen verkligen visa vad hon går för.
– Jag tycker att det är svårt, det är väl fem platser men jag försöker att inte tänka för mycket på det. Jag har blivit uttagen hit och distans kan bli bra eller inte så bra. Jag har ändå gjort någon bra distans på IBU-cupen. När det väl stämmer så är det super-superkul att få gå ut på ett spurtvarv och fajtas om någonting. Så det finns alla möjligheter för mig, säger Nilsson i en intervju med SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
240229 Stina Nilsson of Sweden after the women’s 15 km individual was cancelled due to heavy fog during the IBU World Cup on February 29, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0878

Stina är mycket väl medveten om att mycket står på spel i Holmenkollen och konkurrensen är stenhård på damsidan i skidskyttelandslaget.
– Vi är en tjej för mycket men skulle jag börja tänka på det skulle jag lägga krokben för mig själv. Jag har chans att göra en bra distans och får fokusera på det och se vart det leder till, säger hon inför det uppskjutna loppet som avgörs på fredagen.

Hur tror du att det går för Stina Nilsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jätteilskan mot klassiska Vasaloppet – svenskarna rasar nu mot oväntade agerandet i spåren: ”De stod och grät”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev