Överraskande orden i Norge om Therese Johaugs comeback – som är det största hånet till alla svenskor: ”Till er som undrar…”

Hela Norge längtar efter skid-VM 2025 i Trondheim.
Och den stora frågan är om Therese Johaug står på startlinjen.
Nu kliver den norska skidexperten Ernst A. Lersveen ut med ett rejält hån mot Sverige.

Redan i helgen gör norska skiddrottningen Therese Johaug efterlängtad comeback i spåren. När hon ska åka längdskidor på ett 17-kilometerslopp i Schweiz och det väcker direkt spekulationerna om att hon har bestämt sig om att återvända till skidsporten igen.

Johaugs återkomst

Hon dominerade längdskidåkningen i många år och radade upp guldmedaljer i både OS och VM. I de flesta loppen hade konkurrenterna inte ens en chans att ta rygg på henne men 2022 valde norskan att avsluta karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, längdskidor
230221 Therese Johaug, expert commentator of NRK ahead of a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

Sedan dess har Johaug blivit mamma för första gången i livet och i skidvärlden har namn som Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jessie Diggins tagit över guldmedaljerna. Men senaste tiden har spekulationerna växt rejält om att Johaug funderar på en comeback och att det stora målet är skid-VM på hemmaplan i Trondheim 2025.

Hånet mot Sverige

Norske skidexperten Ernst A. Lersveen är nu helt övertygad om att Johaug är tillbaka i skidspåren för att göra en rejäl satsning mot VM.
”Nu är det ett år kvar till skid-VM i Trondheim. Och nu tvivlar jag inte längre på Johaug. Mamma Johaug leker inte längre med tanken. Nu är det allvar”, skriver norrmannen i en krönika hos Nettavisen.
”Tidernas första femmil för kvinnor i ett mästerskap blev för frestande. Therese Johaug, 35, har redan vunnit allt annat: VM och OS, flera gånger om. Hon har även blivit världsmästare på hemmaplan, under mästerskapet i Oslo 2011. Så hon vet hur det är att vinna under en folkfest som VM i Oslo var och som det också kommer att bli i Trondheim”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, längdskidor
240106 Frida Karlsson and Linn Svahn of Sweden after the women’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0830

Lersveen är också övertygad om att Johaug kommer att göra allt i sin makt för att vinna VM-guld i den allra första VM-femmilen för kvinnor.
”Johaug kommer till Trondheim bara för att vinna. Allt annat är som ett bortkastat år. För Therese Johaug är en vinnare. Hon har redan antytt att hon ska tävla på 30 km under NM i slutet av mars. Och nu finns det inget att undra över längre. Nästa stopp är Trondheim!”, skriver han i sin krönika.
”För er som undrar om Johaug kan bli lika bra som hon var som bäst. Svaret är ja. Hon vet vad som krävs för att sätta Diggins, Karlsson och Andersson på plats. Och var så säker på att Johaug gör träningsjobbet fullt ut.

LÄS MER: Norske expertens oväntade ord om Frida Karlsson – pekar ut svenskan efter jättekrisen i Norge: ”Titta på henne!”

Norska skidexperten ser också hur Therese Johaug kan vinna femmilen i Trondheim lekande lätt. Han använder sig också av ord som verkligen är det största hånet mot alla svenska konkurrenter i spåren.
”Jag tror att Johaug kan vinna femmilen med sin dotter Kristin på armen den sista kilometern och fira med henne över mållinjen. Som historiens första kvinnliga världsmästare (på den distansen). Viljan att skriva historia har varit avgörande för Johaug”, skriver han i den norska tidningen.

Tror du Therese Johaug gör comeback till skid-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev